Krönikor: Rosengård har imponerat med sin bredd

0
97

Sveriges jämnaste lag FC Rosengård lämnade aldrig någon öppning för Häcken att komma in i guldstriden, konstaterar Radiosportens Richard Henriksson i en krönika. ”Det kom aldrig något sådant tapp för Rosengård som verkligen imponerat med sin bredd”, säger han. Även SVT:s Markus Johannesson tycker att det är rättvist att Rosengård vinner serien och beskriver nyckeln till framgång som erfarenhet och bredd. – Man har en bredd  i truppen och Caroline Seger bär det här laget. Det är ett antal spelare man vet att man kan lita på i tuffa lägen, menar Johannesson. DN:s Johan Esk skriver att Rosengård ”länge varit den stora maktfaktorn i svensk damfotboll”, men att nya tider väntar menar han. ”Kan Hammarbys publik göra damlaget till sitt ännu mer än nu kan det locka spelare och göra Hammarby till en stabil toppklubb snabbare på damsidan än i herrallsvenskan”, skriver Esk.