'Jeg hørte lyden av skyting': Sjokk ved angrep på moskeen i Afghanahs Kandahar

0
53

Folk inspiserer innsiden av en moské etter et selvmordsbombeangrep i byen Kandahar, sørvest i Afghanistan 15. oktober 2021. (AP)

Sardar Mohammad Zaidi, imam av Fatima -moskeen i den afghanske byen Kandahar, hadde nesten nådd slutten av fredagsbønnene da skuddskudd og eksplosjoner signaliserte starten på det andre angrepet på en shi -moske på en uke.

Moskeen, også kjent som Imam Bargah-moskeen, er den største av rundt 40 shiamuslimer i Kandahar, den nest største byen i Afghanistan sør i landet nær grensen til Pakistan.

Top Nyheter akkurat nå

Klikk her for mer

“ Vi var nesten ferdige med bønnen, på slutten av bønnen hørte jeg lyden av skyting, ” Zaidi, som har vært imam for moskeen i 20 år, sa telefon til Reuters. Fire selvmordsbombere prøvde å komme seg inn i moskeen fullpakket med rundt 3000 tilbedere, men to ble skutt av vakter ved inngangen før de klarte å detonere sprengstoffene sine, sa han.

https://images.indianexpress.com 2020/08 /1×1.png

I forvirringen klarte de to andre å komme inn før de sprengte seg selv og drepte minst 35 tilbedere og såret 68. Zaidi sa at bompengene kunne ha vært mye verre. “ Hvis alle fire hadde klart å komme seg inn, hadde det vært ødeleggende, og du kan forestille deg hva som ville skje, ” sa han.

Etter forrige ukes angrep på Den islamske staten på en shiitmoske i den nordlige byen Kunduz som drepte så mange som 80 mennesker, shi -samfunnet, anslått å utgjøre noen 10-15% av landets befolkning, har blitt rystet.

En afghansk mann inspiserer innsiden av en moské etter et selvmordsbombere angrep i byen Kandahar, sørvest i Afghanistan 15. oktober 2021. (AP)

< strong> IS tar ansvar

Islamsk stat påtok seg ansvaret for selvmordsbomberangrepet i en uttalelse fra gruppens Amaq -nyhetsbyrå fredag. Uttalelsen la til at to islamske statskjempere skjøt vaktene i moskeen, brøt inn og sprengte seg selv mellom to grupper av tilbedere, hvorav den ene besto av rundt 300 mennesker.

Selv før gruppen ga ut uttalelsen, sa Zaidi at han ikke er i tvil om at Islamsk Stat sto bak angrepet. Men det faktum at de hadde slått til i Kandahar, hjertet av Taliban -bevegelsen som nå styrer Afghanistan, var et sjokk.

“ Da Taliban kom, trodde vi ikke at slike hendelser ville skje i Kandahar, ” han sa. “ Hendelser hadde skjedd i Kabul, Kunar, men vi hadde aldri trodd at det ville skje i Kandahar. Ingen advarte oss om noen trussel. ”

📣 Indian Express er nå på Telegram. Klikk her for å bli med i kanalen vår (@indianexpress) og hold deg oppdatert med de siste overskriftene

Last ned Indian Express -appen for alle de siste verdensnyhetene.

  • Indian Express-nettstedet har vært vurdert GRØNN for sin troverdighet og troverdighet av Newsguard, en global tjeneste som vurderer nyhetskilder for sine journalistiske standarder.