Indien registrerar 15 981 nya covid-19-fall, 166 dödsfall; aktiva fall faller till 2,01 lakh

0
54

Över 3,33 crore människor har återhämtat sig efter att ha testat positivt tills nu. (Arkiv)

Indien registrerade 15 981 nya Covid-19-fall under 24 timmar som slutade 8 på lördagen och tog landets totala infektioner till över 3,40 crore. Med 166 nya dödsfall ökade vägtullarna till 451 980.

Aktiva fall i landet uppgår till över 2,01 lakh och utgör 0,60 procent av de totala infektionerna. Återhämtningsgraden har däremot stigit till 98,07 procent. Över 3,33 miljoner människor har återhämtat sig efter att ha testat positivt tills nu.

Covid-protokoll tog backstage när en enorm folkmängd sågs på Dussehra mela på Daresi-marken i Ludhiana . (Expressfoto av Gurmeet Singh)

På vaccinationsfronten har över 97,23 crore Covid -vaccindoser administrerats i landet tills nu. Över 73 procent av alla vuxna har fått den första dosen och 30 procent båda doserna. Ett mål på 100 crore doser förväntas nås den 18 eller 19 oktober.

https://images.indianexpress.com 2020/08/1×1.png

Den dagliga ökningen av nya Covid -fall har varit under 30 000 i 22 raka dagar, och mindre än 50 000 dagliga nya fall har rapporterats under 111 dagar i rad nu.

Sitharaman säger ‘ för tidigt ’ att avsluta med lärdomar från Covid-19

Förbundets finansminister Nirmala Sitharaman har sagt att det är för tidigt att dra slutsatsen om de lärdomar som Indien fick av Covid-19-krisen, eftersom hon betonade att världen inte kommer att vara samma efterpandemi.

När Indien går in i högtiden , som sträcker sig genom oktober, november och december, har bilder av folkmassor som trängs på marknader och andra offentliga arenor återupplivat rädslan för ytterligare en coronavirusstigning.

Dr VK Paul, chef för Indiens Covid -arbetsgrupp, sa till Indian Express, “ Vi måste uppnå mättnadstäckning med två doser tidigast. Men vid denna tidpunkt måste vi också fortsätta att följa alla förebyggande åtgärder. Bara vaccin räcker inte. Det kan inte bli stora sammankomster.

Enligt en ny studie av Penn State College of Medicine upplever över hälften av antalet personer som diagnostiserats med covid-19 symptom efter covid, känd som lång Covid, upp till sex månader efter att han hade återhämtat sig.

📣 Indian Express finns nu på Telegram. Klicka här för att gå med i vår kanal (@indianexpress) och hålla dig uppdaterad med de senaste rubrikerna

För alla de senaste India News, ladda ner Indian Express -appen.

  • Indian Express-webbplatsen har betygsatt GRÖN för sin trovärdighet och trovärdighet av Newsguard, en global tjänst som rankar nyhetskällor för sina journalistiska standarder.

© IE Online Media Services Pvt Ltd