India har fått etiketten til valgautokrati under Modi -regjeringen: CWC

0
68

Punjab CM Charanjit Singh Channi på CWC -møtet lørdag. (Ekspressfoto av Praveen Khanna)

Lanserte et voldsomt angrep på den BJP-ledede NDA-regjeringen ved senteret lørdag, påstod kongresspresident Sonia Gandhi og Congress Working Committee (CWC) at India har fått etiketten til et valg autokrati ”under denne regjeringen.

Partiet sa at det var en rask forverring av intern og ekstern sikkerhet i landet og argumenterte for at det er“ uhemmet og ukontrollert ”“ statsstøttede angrep ”på mennesker fra planlagte kaster , Scheduled Tribes -samfunn og minoriteter og kvinner.

Med påstand om at landet står overfor flere utfordringer, sa CWC at Narendra Modi -regjeringen har mislyktes i å håndtere disse utfordringene.

https: //images .indianexpress.com/2020/08/1×1.png

Partiet sa at “den økonomiske situasjonen er i en forferdelig form”, ettersom det er et fortsatt glid i økonomien. I sin tale til CWC sa Sonia at det eneste svaret regjeringen ser ut til å ha for økonomisk gjenoppretting, er å selge nasjonale eiendeler bygget med stor innsats gjennom flere tiår. Den offentlige sektoren har ikke bare hatt strategiske og økonomiske mål – den har hatt sosiale mål, så vel som for eksempel empowerment av planlagte kaster og planlagte stammer og utvikling av tilbakestående områder. Men alt dette er i fare med Modi-regjeringens enkeltpunkts agenda for ‘ becho, becho, becho (selg, selg, selg). ”

Det var ingen spesifikk omtale av Air India-eierandelen salg.

“For å skjule den usikre tilstanden i økonomien har Modi -regjeringen satt i gang et brannsalg av eiendelene som ble bygget her i landet over 70 år. Det er utbredt oppfatning at de mest verdifulle blant disse eiendelene i havner, flyplasser, petroleum, kraft og telekommunikasjon vil bli solgt til utvalgte forretningshus som er medmennesker fra Modi -regjeringen, “sa CWC i sin resolusjon.

Editorial | CWC må gjenvinne sin stemme og ta opp organisatorisk forfall på et avgjørende tidspunkt for partiet

CWC har besluttet å holde en “offentlig bevissthetskampanje” i andre halvdel av november for å protestere mot prisveksten. Den bestemte også at det skulle gjennomføres et opplæringsprogram for ledere og arbeidere på alle nivåer for å gjøre dem oppmerksom på partiets “ideologi, politikk, forventning til en kongressarbeider, grasrotmeldinger, valgledelse, fiasko av nåværende regjering og motvirkning av propaganda. ”

Da han slo til i senteret, sa Sonia:“ (Økonomien) er fortsatt en grunn til stor bekymring til tross for regjeringens propaganda for å få oss til å tro at det ikke er det. ” Prisveksten, derimot, gjør livet uutholdelig for mennesker over hele landet, sa hun.

Ledere kommer til CWC -møtet (Express -bilde av Praveen Khanna)

Kongresspresidenten sa det har vært en plutselig spurt i drap i Jammu og Kashmir. – Minoriteter har tydeligvis blitt målrettet. Dette må fordømmes på det sterkeste mulige, sier hun.

Sonia anklaget også senteret for å ha skadet den brede innenlandske konsensusen som alltid eksisterte om utenriks- og nabopolitikk. Hun sa at statsministeren er motvillig til å ta opposisjonen til tillit på en meningsfull måte. “Utenrikspolitikk har blitt et djevelsk instrument for valgmobilisering og polarisering,” sa hun.

Toppnyheter akkurat nå

Klikk her for mer

En resolusjon vedtatt av CWC sa at “angrepet på demokratiske institusjoner fullfører den triste og skamløse fortellingen om Modi -regjeringen.”

“India blir ikke lenger sett på som et demokrati; det har fortjent merket som et valgautokrati, “sto det. – Parlamentet har blitt ignorert. Rettsvesenet har blitt svekket ved å ikke fylle ledige stillinger i domstoler og domstoler. Uavhengige vaktbikkjer som Informasjonskommisjonen, Valgkommisjonen og Menneskerettighetskommisjonen har blitt ødelagt og gjengitt virtuelle chiffer. Mediene har blitt truet til ydmyk innsending gjennom raid og falske saker. Ikke-statlige organisasjoner (frivillige organisasjoner) har blitt skremt og deres velferdsaktiviteter er stoppet. ”

Regjeringsbyråene, sa det, har blitt mye misbrukt for å undertrykke folks stemme. “Regjeringen har skjult brukt ondsinnet spionprogram for å trenge inn i menneskers liv. Hvert aspekt av demokratiet er redusert, “la det til.

< img src = "https://images.indianexpress.com/2021/10/CWC200.jpeg?resize=600,334"/> Kongressledere samlet til CWC -møtet i New Delhi (Express -bilde av Praveen Khanna)

CWC sa til den pågående grensekonflikten med Kina at “til tross for flere samtalerunder har Kina ikke forlatt indisk territorium; Vi har heller ikke klart å gjenopprette våre gamle posisjoner. ”

“ Den aggressive holdningen til Kina og de uavbrutt infiltrasjoner fra Pakistan har resultert i en dramatisk forverring av sikkerheten til Jammu & amp; Kashmir. Etter regimeskiftet i Afghanistan og overtakelsen av Taliban, er situasjonen enda verre, men regjeringen forblir uvitende eller i dyp søvn, ”heter det.

På J & K sa det: “Terrorangrepene har økt og både sikkerhetsstyrker og uskyldige borgere har mistet livet. Administrasjonen av J & amp; K, eller hva som helst i administrasjonens navn, er inkompetent, lammet og i rusk. Veien videre er gjenopprettelse av full statskap og avholdelse av demokratiske valg. ”

Partiet anklaget også regjeringen for å nekte å engasjere seg i de protesterende bondegruppene og kritiserte varsler fra den, og ga myndighetene til sentrale sikkerhetsstyrker muligheten til å lete etter et hvilket som helst sted og arrestere, samt å lete etter enhver person i den påståtte maktutøvelsen for å forhindre et kjenningsbart lovbrudd under enhver sentral lov. ”

“Dette er et farlig inngrep i statenes eksklusive makt og makten til statspolitiet. Kongresspartiet vil konsultere alle interessenter og andre politiske partier så vel som statlige myndigheter og formulere et handlingsforløp for å tvinge Modi -regjeringen til å oppheve disse meldingene, “heter det.

I en egen resolusjon klaget CWC på statsminister Narendra Modi og beskyldte ham for “skamløst” å nekte å fjerne Ajay Mishra som forbundsminister for innenrikssaker i kjølvannet av den “brutale nedskjæringen av bønder i Lakhimpur Kheri” .

📣 Indian Express er nå på Telegram. Klikk her for å bli med i kanalen vår (@indianexpress) og hold deg oppdatert med de siste overskriftene

Last ned Indian Express -appen for alle de siste India News.

  • Indian Express-nettstedet har vært vurdert GRØNN for sin troverdighet og troverdighet av Newsguard, en global tjeneste som vurderer nyhetskilder for sine journalistiske standarder.

© The Indian Express (P ) Ltd.