Gati Shakti, digitalisering, 'Make in India' diskutert da Sitharaman møter toppsjefer i USA

0
53

Union finansminister Nirmala Sitharaman med Taranjit Singh Sandhu, India ambassadør i USA, i Washington. (Foto: Twitter/@SandhuTaranjitS)

India lanserte nylig en hovedplan for infrastruktur på 100 millioner kroner, digitalisering og ‘ Make in India ’ initiativ var blant hovedemnene som ble diskutert da finansminister Nirmala Sitharaman var i forbindelse med verdens ledende forretningsoffiserer på Big Apple her lørdag.

Sitharaman ankom New York sent fredag ​​etter besøket i Washington DC hvor hun deltok i de årlige møtene i Verdensbanken og Det internasjonale pengefondet.

Les også | For tidlig å konkludere med erfaringer fra Covid-19-krisen: Sitharaman

Hun møtte Mastercard -leder Ajay Banga og Mastercard -sjef Michael Miebach her lørdag. & #8220; Initiativene og fremdriften mot #finansiell inkludering og #DigitalTransformasjon utgjorde en del av diskusjonen, & #8221; sa Finansdepartementet i en tweet.

I sitt møte med FedEx Corporation President og Chief Operating Officer (COO) ) Raj Subramaniam, diskusjoner fokuserte på det nylig lanserte initiativet til National Infrastructure Master Plan ‘ Gati Shakti ’ og Indias tredje største oppstartøkosystem og enhjørningsbasen (oppstartsselskaper når en høy verdsettelse).

13. oktober lanserte statsminister Narendra Modi den nasjonale masterplanen på 100 millioner kroner for multimodal tilkobling som tar sikte på å utvikle infrastruktur for å redusere logistiske kostnader og øke økonomien.

https://images.indianexpress.com /2020/08/1×1.png Les også | Biden admin, amerikanske selskaper ønsket økonomiske reformer velkommen av India: Sitharaman

PM Gati Shakti har som mål å kutte logistiske kostnader, øke lasthåndteringskapasiteten og redusere behandlingstiden, sa Modi ved en funksjon for å lansere planen. Planen tar sikte på å gi mer kraft og hurtighet til prosjekter ved å koble alle berørte avdelinger til en plattform. Nå vil infrastrukturordningene til forskjellige departementer og statlige myndigheter bli utformet og utført med en felles visjon.

I Sitharamans møte med administrerende direktør i Citigroup (CEO) Jane Fraser diskuterte man diskusjoner om bankselskapets engasjement for #MakeInIndia og fokus på #Digitisation og partnerskap med #Fintechs mot #digitaltransformasjon, & #8221; finansdepartementet twitret.

Senere møtte Sitharaman også IBMs styreleder og administrerende direktør Arvind Krishna. < /p>

“ IBMs interesse for India på områdene hybridsky, automatisering, 5G, cybersikkerhet, data og AI (kunstig intelligens) var en del av diskusjonen, ” departementet tweeted.

Sitharaman begynte sitt ukes lange amerikanske besøk med en tur til Boston, hvor hun møtte konsernsjefer, talte til et rundbordsmøte mellom investorer og ledere og talte til studenter og fakulteter ved Harvard Kennedy School.

📣 Indian Express er nå på Telegram. Klikk her for å bli med i kanalen vår (@indianexpress) og hold deg oppdatert med de siste overskriftene

Last ned Indian Express -appen for alle de siste India News.

  • Indian Express-nettstedet har vært vurdert GRØNN for sin troverdighet og troverdighet av Newsguard, en global tjeneste som vurderer nyhetskilder for sine journalistiske standarder.