Gasten optioneel maken voor Google Agenda-evenementen

0
58

Niet iedereen die u uitnodigt voor een vergadering is mogelijk een vereiste gast. Misschien is er iemand die je de keuze wilt geven om aanwezig te zijn. Google Agenda biedt de mogelijkheid om deelnemers optioneel te maken, maar het is niet vanzelfsprekend.

Het kan uw leidinggevende zijn, een collega die mogelijk niet beschikbaar is, of iemand anders die interesse heeft in de vergadering. Door ze optioneel aan te vinken, kunnen ze zelf beslissen of ze mee willen of willen doen. En je kunt gasten optioneel maken op het moment dat je de Google Agenda-afspraak maakt of daarna.

Maak aanwezigheid optioneel bij het maken van een afspraak

Ga naar Google Agenda en meld u indien nodig aan. Wanneer je klikt om een ​​nieuwe afspraak te maken in Google Agenda, zie je een klein pop-upvenster om alle details toe te voegen, inclusief je deelnemers. Maar u zult de optionele functie voor uw gasten niet meteen herkennen.

Beweeg uw cursor over de naam of het e-mailadres van de deelnemer nadat u deze heeft toegevoegd. Aan de rechterkant zie je een grijs contact (persoon) icoon. Klik op dat pictogram om uw gast als optioneel te markeren.

Eenmaal Als u dit doet, wordt het pictogram wit weergegeven om de optionele status aan te geven. Je kunt er nogmaals op klikken om de gast vereist te maken.

Maak gasten optioneel na het maken van een evenement

Als je het evenement al hebt gemaakt, kun je nog steeds een deelnemer optioneel maken. Selecteer de afspraak in uw Google Agenda om het kleine detailvenster te openen en klik vervolgens op het potloodpictogram om deze te bewerken.

Advertentie

Beweeg in het detailscherm van het evenement uw cursor over de deelnemer die u optioneel wilt maken in het gedeelte Gasten. Klik aan de rechterkant op het grijze contactpictogram.

Klik op “Opslaan” bovenaan om uw wijziging toe te passen.

Het pictogram verandert wit en laat zien dat de persoon optioneel is. Als u de deelnemer opnieuw verplicht wilt maken, klikt u op dat pictogram en drukt u op “Opslaan.”

Wat gasten zien

Wanneer je een deelnemer optioneel maakt voor je evenement, verschijnt het woord Optioneel onder hun naam. Iedereen in de lijst met gasten zonder het woord Optioneel is vereist.

< p>Houd er rekening mee dat optionele gasten nog steeds een nieuwe tijd kunnen voorstellen voor de Google Agenda-afspraak.

Als u een vergadering, telefonische vergadering of videogesprek in Google Agenda opzet en bepaalde gasten die misschien willen deelnemen maar niet verplicht zijn, kunt u eenvoudig de optionele functie gebruiken.

GERELATEERD: Een Google Meet-videoconferentie starten

LEES VOLGENDE

  • › Hoe te trick-or-treat in ‘Animal Crossing: New Horizons’ voor Halloween
  • › Iemand op Discord uitbannen
  • › Meerdere accounts gebruiken op Instagram
  • › De donkere modus van Snapchat op iPhone inschakelen
  • › Een Gmail-account van iPhone en iPad verwijderen