Forklaret: Koble sammen departementer for infrastrukturprosjekter

0
82

Statsminister Narendra Modi tar for seg under gjennomgangen av Mega Gatishakti Master Plan, i New Delhi. (PTI Foto)

Statsminister Narendra Modi lanserte onsdag PM GatiShakti – National Master Plan ” for infrastrukturutvikling med sikte på å øke multimodal tilkobling og redusere logistikkostnader. < /p>

Hva er prosjektet?

PM GatiShakti er en digital plattform som forbinder 16 departementer – inkludert veier og motorveier, jernbaner, skipsfart, petroleum og gass, kraft, telekom, skipsfart og luftfart – med sikte på å sikre helhetlig planlegging og gjennomføring av infrastrukturprosjekter.

Portalen vil tilby 200 lag med geospatiale data, inkludert eksisterende infrastruktur som veier, motorveier, jernbaner og bompengeplasser, samt geografisk informasjon om skog, elver og distriktsgrenser for å hjelpe til med å planlegge og skaffe klaring. < /p>https://images.indianexpress.com 2020/08/1×1.png

Portalen vil også tillate ulike offentlige avdelinger å spore fremdriften i ulike prosjekter, i sanntid og på et sentralisert sted, spesielt de med flersektoriell og multiregional effekt. Målet er å sikre at “hver avdeling nå har synlighet for hverandres aktiviteter som gir viktige data under planlegging og gjennomføring av prosjekter på en omfattende måte. Gjennom dette vil forskjellige avdelinger kunne prioritere prosjektene sine gjennom tverrsektorielle interaksjoner ”.

Statsministeren, mens han startet prosjektet, sa at eksempler på dårlig infrastrukturplanlegging inkluderte nybygde veier som ble gravd opp av vannavdelingen for å legge rør. GatiShakti-plattformen tar sikte på å forhindre slike situasjoner ved å ta opp spørsmålet om offentlige avdelinger som jobber i siloer.

Statsminister Narendra Modi gjennomgår hovedplanen for Mega Gatishakti i New Delhi. (PTI Photo)

Regjeringen forventer at plattformen vil gjøre det mulig for ulike regjeringsavdelinger å synkronisere innsatsen til et multimodalt nettverk. Det vil også tilby satellittbilder for overvåking av prosjekter. Det forventes også å hjelpe statlige myndigheter med å gi investorer forpliktelser angående tidsrammer for opprettelse av infrastruktur.

Mening | Suksessen med Gati Shakti digital plattform vil avhenge av å bryte byråkratiske siloer og sikre statens deltakelse

Hvordan vil plattformen bidra til å redusere logistikkostnadene?

Studier anslår at logistikk kostnadene i India er omtrent 13-14% av BNP mot omtrent 7-8% av BNP i utviklede økonomier. Høye logistikkostnader påvirker kostnadsstrukturer i økonomien, og gjør det også dyrere for eksportører å sende varer til kjøpere.

Ved å inkorporere infrastrukturordninger under forskjellige departementer og statlige myndigheter, inkludert Bharatmala og ordninger med indre vannveier, og økonomiske soner som tekstil- og farmasøytiske klynger og elektronikkparker, har GatiShakti-plattformen som mål å øke tilkoblingen på siste mil og redusere logistikkostnadene med integrert planlegging og redusere implementeringsoverlappinger.

For tiden er en rekke økonomiske soner og industriparker ikke i stand til å nå sitt fulle produksjonspotensial på grunn av ineffektiv multimodal tilkobling.

Hvordan vil fremdriften under den nasjonale masterplanen overvåkes?

Den nasjonale masterplanen har satt mål for alle infrastrukturdepartementene. India tar sikte på en økning i den totale lasten som håndteres ved indiske havner til 1 759 millioner tonn per år (MTPA) innen 2024-25, opp fra 1 282 MTPA i 2020-i tillegg til å øke lastbevegelsen på nasjonale vannveier til 95 millioner tonn fra ca 74 millioner tonn i samme periode.

PM sa at regjeringen hadde som mål å legge til over 200 flyplasser, helikopterplasser og vannflyplasser i løpet av de neste 4-5 årene ved siden av å nesten doble det eksisterende naturgassrørledningsnettet, som er omtrent 19 000 km.

En prosjektovervåkingsgruppe under Department for Promotion of Industry and Internal Trade (DPIIT) vil overvåke fremdriften i sentrale prosjekter i sanntid, og rapportere eventuelle interministerielle spørsmål til en myndig gruppe ministre, som deretter vil sikte på å løse disse.

Er det stater om bord i GatiShakti -portalen?

Handelsminister Piyush Goyal sa at sentralregjeringen hadde mottatt henvendelser fra nesten alle BJP- og NDA-styrte stater om GatiShakti-portalen. Goyal sa at portalen ville hjelpe statene med å unngå både kostnads- og tidsoverskridelser, og la dem gi fordelen av verdifull infrastruktur til innbyggerne sine før.

Hvordan vil dette påvirke koordineringen mellom departementene for prosjekter? < /strong>

For øyeblikket behandles eventuelle interministerielle spørsmål som oppstår knyttet til et prosjekt på regelmessige møter i infrastrukturrelaterte departementer. Disse problemene tas opp på forhånd, og tas deretter opp.

Goyal sa at gjennom PM PRAGATI (Pro-Active Governance And Timely Implementation) -portalen ble mange spørsmål løst allerede før slike møter. Han sa at GatiShakti-portalen ville bidra til å redusere den menneskelige intervensjonen som kreves ettersom departementene vil være i konstant kontakt, og prosjekter vil bli gjennomgått av prosjektovervåkingsgruppen i sanntid.

Best of Explained

Klikk her for mer

Siterer eksemplet på en tunnel, Goyal sa at vi vanligvis ser at en tunnel blir laget for veier og en annen for jernbane; en slik plattform vil imidlertid tillate departementene å koordinere og lage en stor tunnel som kan tjene begge formålene og spare skattyteren for tusenvis av kroner.

TP Singh, direktør for Bhaskaracharya Institute for Space Applications and Geoinformatics (BISAG-N), som har bygget portalen, siterte eksemplet på et prosjekt for å bygge en jernbanelinje, som banen ble endret litt etter en gjennomgang av dataene tilgjengelig på portalen – for å unngå behovet for en skogsklarering som kan ha vært nødvendig ellers.

Portalen vil også markere alle klareringer ethvert nytt prosjekt trenger, basert på beliggenheten – og la interessenter søke for disse klareringene fra den relevante myndigheten direkte på portalen.

Goyal sa at hvis det bygges en jernbanelinje, kan veitransportdepartementet umiddelbart gi klarering for en overgang, og kraftdepartementet kan starte prosjekter for å sikre at tog umiddelbart kan få tilgang til strøm ved fullføring av sporene.

📣 Indian Express er nå på Telegram. Klikk her for å bli med i kanalen vår (@indianexpress) og hold deg oppdatert med de siste overskriftene

Last ned Indian Express -appen for alle de siste forklarte nyhetene.

  • Indian Express-nettstedet har vært vurdert GRØNN for sin troverdighet og troverdighet av Newsguard, en global tjeneste som vurderer nyhetskilder for sine journalistiske standarder.

© The Indian Express (P ) Ltd.