Een evenement maken vanuit een Gmail-bericht

0
72

Als u ooit een e-mail hebt ontvangen die aanleiding gaf tot een vergadering of telefonische vergadering, zult u deze ingebouwde Gmail-functie waarderen. Je kunt direct vanuit het bericht een e-mail selecteren en een afspraak maken in Google Agenda.

Misschien heb je een e-mail ontvangen van een klant die jij en je collega's moeten bespreken. Misschien heeft u een lijst met projecttaken ontvangen die u en uw team moeten herzien. Of misschien heb je een e-mail van je baas ontvangen die een één-op-één rechtvaardigt.

Het voordeel van deze functie is dat Google mensen in de e-mail opneemt als evenementbezoekers en de berichttekst in de evenementbeschrijving plaatst. Het enige wat je hoeft te doen is het op te slaan en je bent klaar!

Opmerking: Op het moment van schrijven in september 2021 is de functie alleen beschikbaar op de Gmail-website, niet in de mobiele app.

Een evenement plannen vanuit een Gmail-bericht

Je kunt een evenement instellen vanaf een e-mail in Gmail, of je deze nu in je inbox bekijkt of het bericht in een eigen venster hebt geopend.

Klik in de werkbalk bovenaan op Meer (drie stippen) en selecteer “Evenement maken.”

Advertentie

Er wordt een nieuw tabblad geopend in je browser naar het evenementdetailscherm in Google Agenda. Je ziet het evenement gepland voor de huidige datum met het volgende uur of een half uur als starttijd. En u zult merken dat er al andere items voor u zijn ingesteld.

  • Evenementtitel: Onderwerpregel e-mail
  • Beschrijving evenement: hoofdtekst van de e-mail
  • Gasten: personen die in de e-mail zijn opgenomen

Zoals bij elke andere Google Agenda-afspraak die je maakt, kun je deze bewerken. Wijzig de datum, tijd, titel, beschrijving en voeg deelnemers toe of verwijder ze. Je kunt ook een locatie toevoegen, een melding toevoegen, de zichtbaarheid instellen en een bestand bijvoegen.

GERELATEERD: Hoe u de meldingen van Google Agenda op internet kunt aanpassen

Als alles is ingesteld en klaar voor gebruik, klikt u op “Opslaan” bovenaan en stuur eventueel uitnodigingsmails naar uw gasten.

De mogelijkheid om een ​​afspraak te maken vanuit een e-mail in Gmail is een van die handige functies. In plaats van een vergadering te organiseren of samen te komen door alle details handmatig in te voeren, kunt u een vliegende start maken met deze functie.

U kunt ook rechtstreeks vanuit Google Chat een evenement plannen als u en uw team de applicatie gebruiken voor communicatie!

LEES VOLGENDE

  • › Ontvang e-mailmeldingen van Outlook in Chrome met deze extensie
  • › De beste 4K-tv's voor de feestdagen 2021: voor elk wat wils
  • › Wat is E-Ink en hoe werkt het?
  • › Hoe beïnvloeden verversingssnelheden het gamen?
  • › Wat zijn computerbestanden en -mappen?