Drivstofftilførsel fra gruver i fangenskap: 2 NTPC-anlegg får overflødig kull av Talabira II-III

0
172

Departementet har søkt å øke produksjonen av kull som sendes til termiske kraftverk over hele landet ettersom en rekke stater, inkludert Rajasthan og Punjab, har stått overfor strømbrudd på grunn av utilstrekkelig strømforsyning fra termiske anlegg . (Fil)

I lys av at landets termiske anlegg står overfor en kullmangel, sa kulldepartementet fredag ​​at det hadde tatt skritt for å øke forsyningen til kraftsektoren, inkludert å omdirigere forsyningen fra blokker.

Termiske kraftverk har nå i gjennomsnitt 4 dagers kulllager, mot et anbefalt nivå på 15-30 dager, basert på anleggets avstand fra kilden til kull. Departementet sa at statseide NLC India hadde begynt å levere overflødig kull fra sine kullblokker i Talabira-II og -III i Odisha til NTPCs kraftverk i Darlipali og Lara.

Regjeringen hadde tidligere denne måneden varslet regler som tillater salg av opptil 50 prosent av kullproduksjonen fra kullgruver i fangenskap etter at de oppfylte kravet til sluttbruksanlegget knyttet til gruven. Før varsel om endrede regler var det tillatt med kullgruver i fangenskap bare å levere kull til sluttbruksanleggene knyttet til gruven.

https://images.indianexpress.com 2020/08/1×1.png < p> “… begge selskapene jobbet sammen for å starte tilførselen av kull fra Talabira II & III OCP (Open Cast Project) til NTPC (Darlipali & Lara Power Plants), ”sa kulldepartementet i en pressemelding, og legger til at leveranser har startet innen 24 timer av selskapene som mottar direktiver fra departementet.

Toppnyheter akkurat nå

Klikk her for mer

Departementet har søkt å øke produksjonen av kull som sendes til termiske kraftverk over hele landet ettersom en rekke stater, inkludert Rajasthan og Punjab, har stått overfor strømbrudd på grunn av utilstrekkelig strømforsyning fra termiske anlegg.

Kullminister Pralhad Joshi sa onsdag at kumulative kullforsyninger til termiske kraftverk traff 2 millioner tonn den dagen, sammenlignet med et mål på 1,9 millioner tonn satt av kraftdepartementet. Kraftdepartementet har satt et leveringsmål på 2 millioner tonn kull fra 20. oktober. Kullministeren har sagt at det er tilstrekkelig lager i landet til å oppfylle strømkrav.

Hele 17 termiske kraftverk med en produksjonskapasitet på 17.050 MW (Megawatt) hadde null dager med kulllager 13. oktober, med ytterligere 47 anlegg med en kapasitet på 58.315 MW som bare hadde en eller to dager med kullinventar.

Previous articleForklaret: Shillongs Dalit Sikhs, en gammel landstrid og en flytting foreslått og motarbeidet
Next articleIl primo ministro spinge ad Atmanirbhar Bharat: l'obiettivo è rendere l'India una grande potenza militare