De bästa strömmande enheterna för semester 2021

0
57
VasiliyBudarin/Shutterstock.com

Innehållsförteckning

Så här köper du en strömmande enhet 2021
Bästa överföringsenhet: Roku Streaming Stick 4K
Bästa Budget Streaming -enhet: Fire Stick TV Lite
Bästa Roku -enhet: Roku Ultra
Bästa Fire TV -enhet: Fire TV Stick 4K
Bästa Google TV -enhet: Chromecast med Google TV
Bästa Android TV -enhet: NVIDIA Shield Android TV Pro
Bästa Apple TV -enhet: Apple TV 4K (2021 )

Uppdatering, 14/10/21: Vi har granskat våra rekommendationer och är övertygade om att det fortfarande är de bästa strömmande enheterna du kan köpa. Vi har ersatt vårt tidigare bästa övergripande val med nya 2021 Roku Streaming Stick 4K.

Hur du köper en strömmande enhet 2021

Om du har en äldre TV men den fungerar bra kan det vara svårt att motivera pris för uppgradering till smart -tv. Även om du uppgraderar finns det vissa problem med smarta TV -apparater att överväga, från dåligt uppdateringsstöd till de appar och tjänster som du använder mest av tv -tillverkarens stödda appserier.

Strömmande enheter och pinnar är ett enkelt sätt att få alla dina streamingtjänster till den viktigaste platsen — din TV. Alla strömmande enheter som vi rekommenderar har alla de stora strömningstjänsterna som Netflix och HBO Max tillgängliga från början (även om det ibland är svårt att hitta det program du vill ha) utan att behöva ha problem med att hantera en Smart TV &# 8217; s användargränssnitt.

RELATERAD De bästa tv -apparaterna av 2021 för spel, filmer och mer

En nyckelfaktor att tänka på med strömningsspelare är att även om alla dessa enheter har de mest populära streamingtjänsterna, när det gäller mindre populära eller mer nischade tjänster (som Viki eller Philo), så kommer du ’ Jag vill se till att strömningsenheten stöder den. Gränssnittet för vissa av dessa enheter kan variera, men i allmänhet fungerar de alla på samma sätt.

Nästan alla våra rekommendationer för strömmande enheter är 4K -strömmande enheter. Dessa enheter ligger i samma prisklass (och ibland ännu mindre) som deras HD -motsvarigheter, samtidigt som de tillåter HDR och 1080p -streaming. Även om du ännu inte har en 4K -TV och om du uppgraderar till en 4K -TV i framtiden kommer du att kunna använda din strömningsenhet utan en grafisk nedgradering.

Nu , låt oss komma in på de bästa strömmande enheterna idag.

Bästa överföringsenhet: Roku Streaming Stick 4K

Roku

Fördelar

 • ✓ Enkel installation för en enkel streamingupplevelse
 • ✓ Fjärrkontroll kan också användas för TV
 • ✓ Liten pinne är lätt att installera var som helst
 • ✓ Erbjuder Dolby Vision och HDR10+

Nackdelar

 • ✗ Inget sätt att spela ditt eget innehåll

När de flesta människor skaffar en strömningsenhet tenderar de att skaffa en Roku, och det är lätt att förstå varför. Roku erbjuder en mängd olika alternativ till ett riktigt bra pris, och i allmänhet sneglar de inte på vad som är viktigast.

Så det är ingen överraskning att det bästa streaming -enheten är en Roku, särskilt den nya Roku Streaming Stick 4K. För bara $ 50 har du tillgång till alla populära streamingtjänster och sedan några, allt på en enhet. Installationen är lätt (precis som alla Roku-enheter) och du får snabbt HDR10+ och Dolby Vision-kompatibelt innehåll på din TV.

Rokus fjärrkontroll kan också programmeras för att fungera med din TV, så att du kan styra volymen och slå på och stänga av din TV bara med Roku -fjärrkontrollen. Vad fjärrkontrollen dock inte har är programmerbara knappar för streamingtjänster eller möjligheten att hitta den via röst. /p>

Förutom att några fjärrfunktioner saknas är den enda andra nackdelen med Streaming Stick 4K att du inte kan spela upp ditt eget innehåll från enheten. Även om det inte är ett bekymmer för de flesta, om du vill kunna spela din personliga samling av serier och filmer från en lagringsenhet är vårt bästa val av Roku -strömmande enheter ett bättre val.

För alla andra kan du dock inte slå priset och funktionaliteten för Streaming Stick 4K.

Bästa strömmande enhet totalt sett

Roku Streaming Stick 4K (2021)

För bara MSRP på $ 50 får du en fantastisk strömningsenhet med stöd för Dolby Vision och HDR10+. Roku-fjärrkontrollen kan också styra din TV!

Amazon

$ 49,99

Bästa budgetströmmande enhet: Fire Stick TV Lite

Amazon

Fördelar

 • ✓ Extremt prisvärd, med MSRP på $ 30
 • ✓ Fungerar med Alexa

Nackdelar

 • ✗ Inte mycket billigare än andra, mer robusta alternativ
 • ✗ Ingen 4K -streaming
 • ✗ Inga TV -kontroller på fjärrkontrollen

Om du vill spendera så lite pengar som möjligt på en streamingpinne är Fire Stick TV Lite en bra satsning. Denna streamingpinne ansluts enkelt till din TV. Allt du behöver göra är att slå på allt och du kommer att ha dina streamingtjänster på ett och samma ställe.

Fire TV Stick Lite kostar endast $ 30 till fullt pris, vilket gör det till det lägsta priset på valen på vår lista. Men de flesta andra valen är bara lite dyrare (vår favorit i gänget, Roku Express 4K+, är bara $ 40) och erbjuder en mängd ytterligare funktioner. Fire Stick TV Lite har inte 4K-streamingmöjligheter, inte heller har den Alexa-aktiverade fjärrkontrollen TV-kontroller.

Även Amazon själv rekommenderar några av de andra Fire Sticks i produktens butik sida! Med tanke på den lilla prisskillnaden mellan Fire Stick TV Lite och några av våra andra val, rekommenderar vi att du läser några av de andra listorna först.

Men om du vill spendera så lite som möjligt och vet att du inte uppgraderar till 4K när som helst snart kommer Fire Stick TV Lite att göra jobbet.

Bästa budgetströmmande enhet

Fire TV Stick Lite (2020)

Billigt, diskret och med många streamingalternativ är Fire Stick TV Lite ett bra sätt att uppgradera en icke-smart TV utan mycket krångel.

Amazon

$ 21,99
$ 29.99 Spara 27%

Best Roku Device : Roku Ultra

Roku

Fördelar

 • ✓ Med USB -porten kan du spela upp allt ditt innehåll
 • ✓ Kan ansluta hörlurar till fjärrkontrollen för tyst tittande
 • ✓ Dolby Vision och Dolby Atmos -kompatibla

Nackdelar

 • ✗ Dyrt för en strömningsenhet
 • ✗ Inte en streamingpinne, så du behöver utrymme för att ställa in den

Vill du ha en strömningsenhet som gör praktiskt taget allt? Roku Ultra är valet för dig. Denna 4K-strömmande enhet kan mycket, och den här funktionsrika enheten kommer att göra allt du behöver för att göra det, och sedan lite.

Först ger Roku Ultra 4K Dolby Vision och Dolby Atmos-kompatibelt innehåll. Du kommer också att kunna koppla in en uppsättning hörlurar i fjärrkontrollens hörlursuttag och lyssna på dina program genom det perfekta för familjehushåll när vissa kan ligga i sängen.

< p>Förlorar du fjärrkontrollen ofta? Det finns en knapp på Roku Ultra som får fjärrkontrollen att spela upp ett ljud så att du kan hitta det. Du kommer inte heller att förlora den, med dess förmåga att styra din TV, samt två programmerbara knappar som låter dig välja dina favorittjänster tillsammans med de vanliga Roku -alternativen.

Du & #8217; har också möjlighet att ansluta en Ethernet-kabel, så om din Wi-Fi är prickig kommer du inte att ha några problem med att titta på dina favoritprogram. Du kan till och med ansluta en USB -enhet för att spela ditt eget nedladdade innehåll.

Med allt detta beröm kan du undra varför Roku Ultra inte är det bästa övergripande valet. Roku Ultra är en av de dyrare valen på den här listan, med $ 100 MSRP. För strömmande enheter kan priset vara oöverkomligt, även om Ultra inte är det dyraste på listan. Även om alla dessa funktioner är riktigt snygga för teknikorienterade användare, kommer många av dessa tillägg förlora för de flesta.

Om du vill ha det bästa av det bästa i Roku vill du dock ta Ultra.

Bästa Roku -strömningsenhet

Roku Ultra (2020)

Den imponerande Roku Ultra har allt du vill ha från en strömningsenhet, med Dolby Vision och Dolby Atmos ger högkvalitativ bild och ljud i 4K. Du ansluter också din egen USB-enhet för att titta på allt du vill, direkt från Ultra.

Amazon

$ 69,00
$ 99.99 Spara 31%

Best Fire TV Enhet: Fire TV Stick 4K

Amazon

Fördelar

 • ✓ 4K, Dolby Vision -kompatibel bild
 • ✓ Med diskret stick kan du ansluta den utan att behöva hyllutrymme
 • ✓ Fantastiskt pris för funktionerna

Nackdelar

 • ✗ 2018 års modell innebär att det kan finnas en ny modell som gör den här föråldrad snart
 • ✗ Amazon-fokuserat användargränssnitt hoppar över några populära filmuthyrningstjänster

Fire TV -apparater är ett populärt val för många, och om du gillar Amazons layout för sina streamingtjänster vill du ta Fire TV Stick 4K.

RELATED HDR -format jämfört: HDR10, Dolby Vision, HLG och Technicolor

För inte mycket mer än Fire Stick Lite får du en Fire TV Stick som är 4K-kapabel, samt en röststyrd fjärrkontroll som har dedikerade TV-kontroller. Du får alla andra fördelar med Fire TV, inklusive tillgång till alla de stora streamingtjänsterna och enkel åtkomst till Amazon Prime Video.

RELATERAD De 10 bästa actionfilmerna på Amazon Prime Video

Undergången med Fire TV Stick och själva Fire TV UI kommer med streaminghyrningstjänster. Med Amazon Prime Video kan du hyra en film i några dagar eller köpa den direkt och lägga till den i ditt bibliotek utan att hoppas att den finns på en streamingtjänst du redan har. Det är ett bra koncept, men Amazon Prime Video är inte den enda som gör det.

Om du är på ett Fire TV -gränssnitt, är du dock inte tror att de var. Fire TV Sticks innehåller inte andra populära hyresalternativ som Google Play eller Vudu, vilket gör Fire TV Stick 4K mindre än perfekt för dem som gillar att hyra.

Det finns några sätt att komma runt detta, men med tanke på konkurrenskraftiga priser på andra strömmande enheter kan det vara bättre att välja ett annat alternativ om du är en filmhyrare. Men om du bara söker efter streaming är Fire TV Stick 4K fortfarande ett bra val.

Bästa Fire TV -enhet

Fire TV Stick 4K (2018)

För bara lite mer pengar än Fire Stick TV Lite kan du få Fire Stick TV 4K, som erbjuder en Dolby Vision -uppgradering och TV -kontroller på Alexa -fjärrkontrollen. Med 4K-streaming är det mycket mer framtidssäkert.

Amazon

$ 34,99
$ 49.99 Spara 30%

Bästa Google TV Enhet: Chromecast med Google TV

Google

Fördelar

 • ✓ Google TV -gränssnitt gör det enkelt att hitta var du kan ånga dina favoritartiklar
 • ✓ Har ett stort utbud av streamingtjänster, även nischade
 • ✓ Sätter streamingalternativ och filmuthyrningsalternativ sida vid sida

Nackdelar

 • ✗ Ganska långsamt vid uppstart
 • ✗ Din programlista på Google TV är för närvarande svår att använda

År 2020 beslutade Google att ta den minimala Chromecast till nästa nivå med Chromecast med Google TV. Denna nya Chromecast är faktiskt en strömningsenhet istället för äldre modeller som helt enkelt kastar din dator eller telefonskärm på TV: n, så det är mycket bättre för dem som vill ha en problemfri 4K-upplevelse.

Google TV är en modifierad version av Android TV och har några unika funktioner. Först kan du skapa en bevakningslista med allt du vill titta på i alla dina streamingplattformar. Detta gör det teoretiskt sett lättare att hitta det du vill titta på.

Men för närvarande finns det inga sätt att organisera listan du har gjort. Även om det inte är annorlunda än de flesta streamingtjänster, men när du har en enorm lista med program att titta på från varje tjänst, blir det irriterande från början till något mer frustrerande.

Men det är fortfarande lätt att hoppa in i någon av dina tjänster och hitta det du vill ha, och om du söker via Google TV -gränssnittet eller med Google Assistant kan du enkelt ta reda på var serien eller film du vill titta på strömmar eller där den kan hyras, utan att utelämna konkurrentalternativ. Du kan till och med hitta några nischalternativ på Google TV, så att du kan strömma allt du vill titta på utan problem eller sidladdning (även om du fortfarande kan).

En sak att notera om Chromecast med Google TV är att den går långsamt. Gränssnittet laddas ganska långsamt, vilket kan vara irriterande att hantera när du bara vill titta på något. Det här är inte heller ett Wi-Fi-problem, utan istället ett problem med minimalt RAM-minne inbyggt i själva Chromecast.

Beroende på vad du letar efter kan en Roku -enhet vara bättre för dig när det gäller hastighet och vilka funktioner du faktiskt kommer att använda. Men ta en titt på de tjänster som finns på Google TV -webbplatsen och se om Chromecasts stora utbud av tillgängliga appar gör det till ett mer välsmakande val för en liknande prispunkt.

Bästa Google TV -enhet

Chromecast med Google TV (2020)

Om du vill hoppa in i det robusta Google TV -gränssnittet, Chromecast med Google TV är vägen att gå. Med en dedikerad fjärrkontroll och möjligheten att strömma direkt från enheten ligger denna nya Chromecast ligor före de minsta äldre modellerna.

Handla nu

& nbsp;

Bästa Android TV-enhet: NVIDIA Shield Android TV Pro

NVIDIA

Fördelar

 • ✓ AI -uppskalning gör att varje bild, oavsett kvalitet, ser bra ut
 • ✓ GeForce Now möjliggör fantastisk speluppspelning
 • ✓ Ansluter till smarta hemnav för fjärrfri kontroll

Nackdelar

 • ✗ Mycket dyrt
 • ✗ Ingen brådskande anledning att gå med Android TV över andra plattformar

Vill du ha allt och behöver du allt på Android TV, specifikt? Det finns visserligen inte många bra alternativ för Android TV -strömmande enheter med Google TV som tar över marknaden, men en av få kommer att göra mycket. NVIDIA Shield Android TV Pro ger dig vackra Dolby Atmos och Dolby Vision i 4K.

Inte bara det, men om du är en spelare kan du med GeForce Now strömma och spela spel på NVIDIA Shield TV. Om du bara letar efter något att titta på filmer och serier med, spelar det ingen roll, men för dem som vill prova på att strömma ett spel är det ganska snyggt.

The problemet är att NVIDIA Shield Pro är dyrt för en strömningsenhet. Väldigt dyr. Med en MSRP på $ 200 är detta det dyraste valet på vår lista. Det är ännu dyrare än Apple TV 4K!

Dessutom är detta en 2019 -enhet, och även om det betyder att den inte fungerar lika bra som nyare enheter, betyder det att vi kan se en uppdatering snart. En ny NVIDIA Shield -tv är kanske inte billigare, men kommer troligen att ha uppdaterad teknik och bara bli bättre totalt sett, så det blir svårt att rekommendera ett köp på $ 200 när detta kan vara ett problem.

RELATED Vad är skillnaden mellan Google TV och Android TV?

Utöver det finns det ingen faktisk anledning att gå med Android TV över Google TV. Google TV är faktiskt en makeover av Android TV med Googles namn på. Trots Googles TV -brister kommer den troligen att stödjas under de kommande månaderna över Android TV.

Men om du verkligen vill ha en Android TV -strömmande enhet som också ger dig en massa bra funktioner kan du visste inte att du behövde, du kan inte gå fel med NVIDIA Shield Android TV 4K Pro.

Bästa Android TV-enhet

NVIDIA SHIELD Pro (2019)

Det finns inte många stora namn-strömmande enheter som erbjuder Android TV, men om det är din valda tjänst vill du gå med NVIDIA Shield Android TV Pro. Den här enheten kommer att uppskala all video till 4K i Dolby Vision, möjligheten att spela ditt eget innehåll (även uppskalat) och till och med spela spel via GeForce Now.

Amazon

$ 199,99

Best Apple TV Device: Apple TV 4K (2021)

Apple

Fördelar

 • ✓ B12 -chip A12 garanterar en smidig upplevelse för streaming och surfning
 • ✓ Tillgång till vissa Apple TV -appar
 • ✓ Privat lyssning med AirPods hjälper när du behöver tyst titta

Nackdelar

 • ✗ Dyrt jämfört med de flesta konkurrenter
 • ✗ Apple TV+ finns också på andra enheter
 • ✗ Apples ekosystem är lika stängt som någonsin

Ibland vill du bara ha en Apple -enhet. Om du redan är investerad i Apples ekosystem är det meningsfullt att hämta en Apple -streamingenhet, eftersom du vet att det kommer att fungera med allt du redan har. Apple TV 4K släpptes i år och är den enhet du vill använda.

Denna generation av Apple TV 4K kommer med en ny och förbättrad Siri -fjärrkontroll som enkelt kan styra din TV och lådan. B12-chipet A12 garanterar en smidig upplevelse i användargränssnittet och inom appar, medan Dolby Digital Plus 7.1 ger fantastiskt ljud.

Du får också tillgång till vissa Apple-exklusiva appar, till exempel Apple Fitness+ och Apple Arcade, så att du kan använda alla dina Apple -tjänster på ett ställe. Apple TV+ är dock tillgängligt på andra enheter som Rokus, så om det här är ditt enda Apple -abonnemang kanske du vill överväga ett billigare alternativ eftersom det här är en av de dyrare strömmande enheterna.

Du kan också AirPlay från en Mac, iPhone eller iPad — även om din smart-TV kanske redan har inbyggd AirPlay.

Sammantaget är Apple TV 4K en solid streamingbox, men om du inte har# 8217; är fullt investerat i Apples ekosystem, det är svårt att motivera $ 179 MSRP för en 32 GB -modell. Om du vill spara några dollar kostar femte generationens Apple TV HD $ 149, men du går miste om 4K-funktionerna och riskerar att behöva byta ut enheten när du får en 4K-TV.

Bästa Apple TV -enhet

Apple TV 4K (2021)

Om du vill ha Apple-upplevelsen vill du få Apple TV 4K. Du får hela Apple-upplevelsen med A12-chipet som ger bra hårdvara för alla dina streamingappar — och tillgång till Apple-appar som inte är tillgängliga på andra enheter också.

Amazon

$ 169,00
$ 179.00 spara 6%

Den bästa streamingtjänster för Holiday 2021 Bästa streamingtjänsten överlag HBO Max Shop Bästa Live TV -streamingtjänst Hulu + Live TV Shop Bästa streamingtjänst för filmer HBO Max Shop Bästa gratis streamingtjänst Tubi Shop Bästa originalprogrammering Netflix Shop Bästa streamingtjänst för familjer Disney+ Shop LÄS NÄSTA

 • & rsaquo; Få Outlook -e -postaviseringar i Chrome med denna tillägg
 • & rsaquo; De bästa 4K -TV -apparaterna för semester 2021: Något för alla
 • & rsaquo; Vad är E-Ink och hur fungerar det?
 • & rsaquo; Hur påverkar uppdateringspriser spel?
 • & rsaquo; Vad är datorfiler och mappar?