David Amess knivstikking: Alt du trenger å vite

0
65

Konservative parlamentsmedlem David Amess med sine mops, Lily and Boat i London, 2013. (AP)

Veteran britisk parlamentariker David Amess ble knivstukket i hjel fredag ​​mens han samhandlet med bestanddeler i en kirke i nærheten London. Selv om ambulansepersonell forsøkte å redde ham, viste den 69 år gamle skadene seg dødelig.

Politiet har sagt at knivstikkingen var en terrorhendelse. De har arrestert en mistenkt, som politiet mener handlet alene.

I reaksjon på hendelsen sa statsminister Boris Johnson at han var “ dypt sjokkert og hjerteskjæret. ”

https://images.indianexpress.com 2020/08/1×1.png Toppnyheter akkurat nå

Klikk her for mer

“ David var en mann som trodde lidenskapelig på dette landet og fremtiden, og vi &# 8217; har i dag mistet en flott offentlig ansatt og en høyt elsket venn og kollega, ” Johnson sa, ifølge en Associated Press -rapport.

Hvem er David Amess?

Amess hadde skillet om å være en av de lengst tjenende politikerne i Underhuset. Han var en kjent skikkelse fra det konservative partiet, med en politisk erfaring på nesten fire tiår. Han hadde vært representant for Southend West, som inkluderer Leigh-on-Sea, siden 1997.

Britisk statsminister Boris Johnson, til høyre, og leder for Arbeiderpartiet Keir Starmer bærer blomster når de kommer til stedet der et parlamentsmedlem ble knivstukket. (AP)

Sosialt konservativ, Amess ’ kompetanse hovedsakelig fokusert på dyrevelferd og livsspørsmål. Ifølge en Reuters -rapport ba et av hans siste bidrag til Underhuset om en debatt om dyrevelferd.

Amess aksjonerte også omfattende for å få sin valgkrets i Southend erklært som en by. Det er for tiden utpekt som en by – å oppnå bystatus ville gi et fillip til kystbyens økonomi og øke profilen.

Etter Amess ’ mange politiske ledere har antydet at å gi Southend den ettertraktede statusen ville være en verdig hyllest til lederen. Arbeiderpartiets representant Charlotte Nichols støttet ideen på Twitter, og svarte på en brukers kommentar som etterlyste byskiltet med “ Absolutely; Jeg kan ikke tenke meg en bedre måte å hedre hans minne på. ”

Han ble tildelt ridderskap av dronningen i 2015 for sin politiske og public service, og antar dermed tittelen Sir David. Lovgiveren overlever sin kone og fem barn.

Hva skjedde?

David Amess var på et valgkretsarrangement i Belfairs Methodist Church i Leigh-on-Sea da han ble knivstukket flere ganger. Selv om politi og ambulanse ble tilkalt, døde lovgiveren på stedet.

Nødetater på stedet i nærheten av Belfairs Methodist Church i Eastwood Road North i Leigh-on -Sea, Essex, England 15. oktober 2021. (AP)

“Da de [ambulansepersonell] ankom, fant de Sir David Amess MP, som hadde pådratt seg flere skader. Dette var en vanskelig hendelse, men våre offiserer og ambulansepersonell jobbet ekstremt hardt for å redde Sir David. Tragisk nok døde han på stedet, ” The Guardian siterte politimester i Essex, konstabel Ben-Julian Harrington.

Innledende rapporter tyder på at angriperen var en 25 år gammel britisk mann med somalisk arv. The Guardian sa at mannen er i politiets varetekt og er arrestert mistenkt for drap. Kniven som ble brukt til angrepet er også funnet.

Politiet sa at knivstikkingen var en terrorhendelse, og at de tror angriperen handlet alene. I en uttalelse sa Metropolitan Police at første undersøkelser har avslørt en potensiell motivasjon knyttet til islamistisk ekstremisme.

Det blir utført søk hos to adresserte i London -området som en del av etterforskningen. Politiet sa at spesialistene mot terrorisme ledet den første etterforskningen.

Økende trend

David Amess ’ drap er det siste i en rekke hendelser med vold mot lovgivere i England.

For fem år siden ble lovgiver Jo Cox skutt og knivstukket av en høyreekstrem ekstremist utenfor et bibliotek minutter før hun skulle holde et valgkretsmøte i Birstall, West Yorkshire. Den 41 år gamle Labour MPs drap hadde fornyet bekymring for risikoen politikerne løper i yrkeslivet. Det hadde også utløst en samtale om politikkens stadig mer splittende karakter i Storbritannia (Cox drap fant sted uker før Brexit -folkeavstemning).

< /p>

Som norm får politikere i Storbritannia sjelden politibeskyttelse når de møter sine velgere. Tidsplanene deres er mye offentliggjort – for eksempel publiserte Amess tidspunktene og stedene for hans konstituerende møter på nettstedet sitt.

To andre britiske lovgivere har blitt angrepet i løpet av de siste to tiårene i sine rådhus. I 2010 ble Arbeiderpartiets lovgiver Stephen Timms knivstukket i magen av en 21 år gammel kvinnelig student som sa at hun ble radikalisert av prekener på nettet av en al-Qaida-knyttet predikant. I 2000 ble Venstre -demokraten Nigel Jones og hans medhjelper Andrew Pennington angrepet av en mann som hadde et sverd under et slikt møte. Pennington ble drept og Jones såret i angrepet i Cheltenham, England.

📣 Indian Express er nå på Telegram. Klikk her for å bli med i kanalen vår (@indianexpress) og hold deg oppdatert med de siste overskriftene

Last ned Indian Express -appen for alle de siste verdensnyhetene.

  • Indian Express-nettstedet har vært vurdert GRØNN for sin troverdighet og troverdighet av Newsguard, en global tjeneste som vurderer nyhetskilder for sine journalistiske standarder.