Varför avslöjade inte Invesco RIL -fusionsplanen tidigare: Goenka

0
61

På onsdagen avslöjade Invesco att Reliance-gruppen hade förhandlat med Zee-gruppens promotorfamilj och Goenka om ett övertagande- eller fusionsavtal för ZEEL och medgav att dess roll” var att underlätta detta potentiell transaktion och inget mer ”.

Zee Entertainment Enterprises Ltd (ZEEL) VD och VD Punit Goenka ifrågasatte på torsdagen Invesco Developing Markets Fund, ZEELs största investerare, för att inte avslöja Reliance -fusionsplanen tidigare och inte följa god bolagsstyrning.

”Why didn’ t Invesco offentliggöra sina planer tidigare? Gäller god företagsstyrning endast företag och inte deras institutionella investerare? ” Goenka sade i ett uttalande. När han kom ner på Invesco sa han: ”Jag erkänner den ståndpunkt som Invesco har intagit, men kommunikation om sådana förslag är alltid väl dokumenterad och de talar tvärtom.”

Med tanke på att han kommer att ta rättsliga åtgärder, sa Goenka: ”Jag har också många poäng att lägga fram, men jag är övertygad om att det finns rätt tid och plats för det. Våra advokater kommer att göra det nödvändiga i domstolen, om det anses nödvändigt. ”

https://images.indianexpress.com 2020/08/1×1.png

“Som en laglydig medborgare och en företrädare för en ansvarsfull företagsmedborgare har jag fullständig tilltro till det indiska rättsliga och regleringssystemet och därför är jag mest säker på att dessa frågor kommer att besvaras för oss alla”, säger ZEEL MD. och vd sa.

På onsdagen avslöjade Invesco att Reliance -gruppen hade förhandlat med Zee -gruppens promotorfamilj och Goenka om ett övertagande- eller fusionsavtal för ZEEL och medgav att dess roll ”var att underlätta denna potential transaktion och inget mer ”.

“Vi kommer att se till att ingen skadar företagets egenvärde för deras egen fördel, och jag fortsätter att driva detta till bästa för alla våra aktieägare och till enorma personliga kostnader,” sa Goenka. tillägger ”I den här situationen handlar det inte om det ena mot det andra. Aktieägarna och ledningen i ett företag är två sidor av samma mynt. ”

Goenka sa att det handlar om att öka värdet på det myntet tillsammans, för att förbättra alla aktieägare och företaget i stort. ”Under styrelsens ledning och i linje med råd från vårt juridiska biträde kommer jag att fortsätta att vidta de åtgärder som krävs för att skydda Zee och dess framtid. I slutändan är sanningen mäktig och min förhoppning är att det i slutändan bara är sanning och rättvisa som kommer att råda. ”

“ Jag kommer att stå emot hur mycket tryck som helst för att bevara ZEEs inneboende värde och se till att ingenting påverkar avkastningen som levereras till alla aktieägare, säger Goenka.

I en anteckning till ZEEL -styrelsen tidigare hade han sagt att värderingen som hänför sig till enheter som tillhör den strategiska gruppen blåstes upp med minst 10 000 miljoner kronor. ”Under min briefing för styrelsen betonade jag de punkter som rör förslaget från Invesco. Jag uppmärksammade obalansen i värderingen och hur det inte var i våra aktieägares intresse. Den enda anledningen till att jag inte gick med på förslaget var att aktieägarvärdet blev äventyrat. ”

Tyvärr är det som den nuvarande situationen utvecklas på som gör mig besviken, sa han. ”Mitt uppträdande är att inte ge mig ut i en illmodig kamp. Sådana strider hanteras bäst av juridiska experter. Allt jag strävar efter är att bevara framtiden för detta företag, och inte min position, säger Goenka.

📣 Indian Express är nu på Telegram. Klicka här för att gå med i vår kanal (@indianexpress) och hålla dig uppdaterad med de senaste rubrikerna

Ladda ner Indian Express -appen för alla de senaste affärsnyheterna.

  • Indian Express-webbplatsen har betygsatt GRÖN för sin trovärdighet och trovärdighet av Newsguard, en global tjänst som rankar nyhetskällor för sina journalistiska standarder.

© The Indian Express (P ) Ltd.