Så här öppnar du kontrollpanelen i Windows 11

0
163

När du vill ändra inställningar i Windows 11 når du vanligtvis Inställningar app. Men den pålitliga kontrollpanelen spelar fortfarande en viktig roll under många konfigurationsuppgifter. Här finns flera olika sätt att öppna den.

Innehållsförteckning

Använd Start -menyn
Använd menyn Kör eller kommandotolken
Fäst den i aktivitetsfältet
Lägg till en skrivbordsikon

Använd startmenyn

Ett av de enklaste sätten att starta Kontrollpanelen är genom att använda Start -menyn. Klicka på Start -knappen i aktivitetsfältet och skriv “ kontrollpanel. ” Klicka på “ Kontrollpanelen ” ikon som visas i resultaten och Kontrollpanelen startar omedelbart.

RELATERAD: Så här fungerar Windows 11: s nya startmeny annorlunda

Använd körmenyn eller kommandotolken

Du kan också starta Kontrollpanelen från menyn Kör. Tryck på Windows+R på tangentbordet, och när fönstret Kör dyker upp, skriv “ control &#8221 ;, och klicka sedan på “ OK ” eller tryck på Enter. På samma sätt kan du öppna Kontrollpanelen från kommandotolken eller Windows Terminal genom att skriva “ control ” och tryck på Enter.

RELATERAD: Så här startar du Windows Terminal vid start på Windows 11

Fäst den i aktivitetsfältet

När du väl har öppnat Kontrollpanelen med någon av metoderna som beskrivs ovan kommer ikonen att visas i aktivitetsfältet. Om du vill behålla den där så att du kan starta den från aktivitetsfältet senare, högerklickar du på kontrollpanelen och väljer “ Fäst på aktivitetsfältet. ” Nästa gång du vill starta Kontrollpanelen klickar du på ikonen i aktivitetsfältet.

RELATERAT: Så här fäster du filutforskaren i aktivitetsfältet i Windows 11

Lägg till en skrivbordsikon

Du kan också lägga till en speciell skrivbordsikon för Kontrollpanelen. För att göra det, tryck på Windows+i för att öppna Inställningar, navigera sedan till Anpassning & gt; Teman och klicka på “ Desktop Icon Settings. ” I fönstret Inställningar för skrivbordsikonen som öppnas markerar du en bock bredvid “ Kontrollpanelen, ” och klicka sedan på “ OK. ” Ikonen visas på skrivbordet. För att starta Kontrollpanelen, dubbelklicka på skrivbordsikonen när som helst. Lycka till!

RELATERAT: Så här ändrar du vilka skrivbordsikoner som visas i Windows 11

LÄS NÄSTA

  • & rsaquo; Så här slår du på och av Raspberry Pi
  • & rsaquo; Så här tar du bort en Discord Server
  • & rsaquo; Så här gör du gäster valfria för Google Kalenderhändelser
  • & rsaquo; Så här följer du bort folk på Instagram
  • & rsaquo; Så här inaktiverar du gästsökning på en Chromebook