Prijzen van Tesla Cybertruck verdwijnen van site — Komt er een prijsstijging?

0
67
Tesla

Nadat Tesla eerder dit jaar de Cybertruck had uitgesteld tot eind 2022, heeft Tesla alle vermeldingen van prijzen, specificaties en modelinformatie van de ene op de andere dag van de Cybertruck-reserveringswebsite verwijderd, waardoor velen dachten dat er een prijsverhoging zou komen.

Nu , de pagina heeft gewoon een “Koop Nu” knop waar klanten hun eigen kunnen reserveren met een terugbetaalbare aanbetaling van $ 100 en zegt dat “u uw configuratie kunt voltooien als de productie in 2022 nadert.”

Zou Tesla een prijsverhoging of zelfs een herontwerp kunnen voorbereiden? Het is moeilijk om te weten, omdat ze vrij stil zijn als het op deze dingen aankomt. Dat gezegd hebbende, schreef Musk tijdens de aandeelhoudersvergadering van Tesla op 7 oktober de vertraging toe aan problemen met de levering van onderdelen, aangezien het nieuwe batterijtechnologie ontwikkelt die in de Cybertruck zal worden gebruikt.

Tesla

Vóór vandaag bood de website drie verschillende modellen om uit te kiezen, waaronder een betaalbare eenmotorige RWD-optie vanaf $ 39.900, die eind 2021 het goedkoopste voertuig op de hele website was.

  • Eenmotorige RWD met een actieradius van meer dan 250 mijl , 0-60 in 6,5 seconden en startprijs van $39.900
  • Dual Motor AWD met 500+ mijl bereik, 0-60 in 4,5 seconden en startprijs van $49.900
  • Tri Motor AWD met 500+ mijl bereik, 0-60 in 2,9 seconden, en startprijs van $ 69.900

Tesla onthulde de Cybertruck voor het eerst in november 2019, en sindsdien is er veel veranderd. Om te beginnen was het instapmodel Cybertruck duurder dan meerdere beschikbare auto's, wat nu niet meer het geval is.

Net als de stille verandering van de ene op de andere dag op de Cybertruck-website, heeft Tesla de prijs van zijn voertuigen in 2021 langzaam verhoogd. Aan het begin van het jaar kostte het basismodel 3 bijvoorbeeld $ 36.990, maar nu begint het bij $ 41.990 na een aantal kleine verhogingen in juli, plus de laatste prijsverhoging voor overnachtingen begin oktober.

Met al deze veranderingen gedurende het hele jaar, maakte de meest betaalbare Cybertruck-reservering het tot het goedkoopste voertuig in het aanbod van Tesla. Dat is natuurlijk onwaarschijnlijk en daarom is de kans groot dat we enkele veranderingen zullen zien voordat de truck wordt uitgebracht.

Er is veel veranderd in de EV-markt sinds de voertuig debuteerde bijna twee jaar geleden voor het eerst, inclusief batterijtechnologie en het concurrentieniveau. Als gevolg hiervan is er een kans dat we aanpassingen aan het ontwerp, upgrades van de batterij of meer kunnen zien voordat de Cybertruck eind 2022 en begin 2023 onvermijdelijk wordt uitgebracht.

Wie weet , misschien zijn al deze Cybertruck-vertragingen erger dan we dachten.

via Electrek