Navjot Singh Sidhu träffar kongressledare för att offentliggöra idag

0
64

Sidhu efter att ha träffat KC Venugopal och Harish Rawat i Delhi. (Tashi Tobgyal)

OVER En fjorton dag efter att han avgick som ordförande i Punjab -kongressen, tog Navjot Singh Sidhu upp sina frågor vid ett möte med ledande partiledare vid kongressens högkvarter i Delhi på torsdagen. Han kallades till huvudstaden av AICC: s generalsekreterare med ansvar för organisationen KC Venugopal och partisekreteraren med ansvar för Punjab Harish Rawat.

Rawat talade med Indian Express efter mötet och sa att Sidhu sa till dem att han skulle följa partiledningens beslut. “ Riktningen från partiledningen är tydlig. Han har fått ansvaret att stärka kongressen i Punjab och införa entusiasm. Han borde göra det arbetet, ” Rawat sade, när han tillfrågades om Sidhu skulle fortsätta som Punjab -kongressens president.

Rawat sa att Sidhu kommer att göra ett officiellt tillkännagivande på fredag. “ Du får all information om detta i morgon, ” sa han.

https://images.indianexpress.com 2020/08/1×1.png

Sidhu talade till reportrar och sa: “ Jag har framfört min oro för kongressen och Punjab för panelen. Jag har full tro på kongressens president, Priyanka ji och Rahul ji. Jo bhi nirnay challenge, woh Congress aur Punjab ke hit mein hoga (Oavsett beslut som fattas kommer det att vara till förmån för kongressen och Punjab). Jag kommer att följa vad de säger. ”

Tidigare under dagen talade Rawat vid The Indian Express Idea Exchange och sa att Sidhu inte hade krävt att acceptera hans avgång och påpekade att han var aktivt involverad i partiarbete. “ Jag tror att han har diskuterat de frågor som han tog upp — han har diskuterat det med chefsministern. I en fråga har de kommit till insikt; i en annan fråga kommer vi att försöka slå ut. Jag är ganska hoppfull. Han har inte pressat på för att acceptera hans avgång, ” sa Rawat.

“ Hans avgång är bara på Twitter. Vi har sett det i tidningar och medierapporter. Han är mycket aktiv i kongressfrågor. Nyligen i Lakhimpur, (på) bönderna ’ fråga … han var en del av en marsch till Lakhimpur och uppvaktades också. I Lakhimpur observerade han en snabb … en endags maun vrat också. Så han gör sitt politiska arbete, ” Rawat sa på en fråga om han var övertygad om att Sidhu skulle fortsätta som chef för statskongressen.

Efter Sidhu's möte med partiledare sa en kongresskälla: “ Idag har han berättade för partiet om hans frågor. Allt detta tog han upp frågorna till stor del på Twitter. Vi har hört honom. Partiet kommer snart att meddela sin framtid. ”

Källor sa att Sidhu har ombetts att ta kontakt med ansvarig generalsekreterare, istället för att ringa upp Rahul och Priyanka direkt. Partiet skickade också ut ett meddelande genom att utse Siddharth Chattopadhayaya till vakthavande chef i Punjab. Sidhu pressade på för att Chattopadhayaya skulle vara statens generaldirektorat.

“ Alla frågor som han har tagit upp verkar vara offentliga. Tidigare var det generaladvokat och GD; igår tog han upp frågorna om sand och sprit; idag talade han om förseningen i lönekommissionen. Varför lyfter han alla dessa frågor offentligt? Varför inte på festplattformen? Har han gjort vad han lovat? Sov han i PPCC: s högkvarter som han lovade när han tog över, ” sa en partikälla.

Enligt källor ville Sidhu ha en försäkran om att han skulle vara kongressens nästa CM -ansikte i Punjab, “ Han säger det inte med så många ord men den angelägna frågan är att han vill bli nästa CM ansikte. Är det inte klart från videon som gick viralt där han hördes säga att 'göra Bhagwant Singhs son till CM och sedan se &#8217 ;. Förstår inte folk i Punjab, ” sa en partiledare.

Källor sa att Sidhu har blivit ombedd att återvända till Punjab och arbeta för partiet. “ Högre partiledare kommer att sitta tillsammans och ta ett samtal om vad som bör göras åt Sidhu. CWC -mötet är på lördag. Senior kongressledare kommer att ha fullt upp imorgon. Om de inte kan ringa till Sidhu i morgon, kommer saken att försenas med två-tre dagar, ” sa en källa.

Tidigare publicerade Sidhu sin avgång som PPCC -chef på Twitter. Därefter träffade han Punjab Chief Minister Charanjit Singh Channi, i närvaro av den centrala observatören Harish Chaudhary. Medan partiet bad Sidhu att dra tillbaka sin avgång, har han inte gjort det än.

På Idéutbytet sa Rawat att partiet vet att Sidhu styrs av känslor &#8221 ;. “ Faktum är att det finns vissa frågor som är mycket kära för honom såväl som för kongresspartiet … När han upptäcker att det kan vara någon hicka eller svaghet när det gäller att hantera frågorna, ställer han frågor, ” sa han.

ICYMI | Bakom Navjot Singh Sidhu exit: Capt out, han ville ha mer att säga i regeringen

“ Och av känslor har han lämnat sin avgång genom att twittra. Det är inte en praxis i politiska partier, särskilt inte i kongressen. Men eftersom vi vet att han alltid styrs av känslor har vi gett honom tid. Jag tror att saker kommer att förbättras. Vi har diskuterat denna fråga med chefsministern och de kommer att slänga ut vad som än är det lilla problemet angående två utnämningar, ” sa han.

📣 Indian Express finns nu på Telegram. Klicka här för att gå med i vår kanal (@indianexpress) och hålla dig uppdaterad med de senaste rubrikerna

För alla de senaste India News, ladda ner Indian Express -appen.

  • Indian Express-webbplatsen har betygsatt GRÖN för sin trovärdighet och trovärdighet av Newsguard, en global tjänst som rankar nyhetskällor för sina journalistiska standarder.