MP: Sverige ska låna en biljon för att rädda klimatet

0
92

Publicerad 17 oktober 2021 kl 13.11

Ekonomi. Miljöpartiet vill att Sverige ska låna 100 miljarder kronor per år i tio år, rapporterar Sveriges Radio. Pengarna ska gå till att förändra vädret, som man tror håller på att bli varmare på grund av koldioxid.

Gilla artikeln på Facebook

– Om vi ska kunna satsa oss ur klimat- och miljökrisen behöver vi göra vår generations största investering och klimatanpassa de system som styr våra offentliga finanser, säger Miljöpartiets språkrör Per Bolund enligt SR.

Miljöpartiets så kallade klimatfärdplan presenterades på partiets kongress.

Enligt Bolund kommer det att krävas “vår tids största investeringspaket” för att rädda klimatet, skriver TT. Därför vill partiet finansiera detta genom lån på sammanlagt en biljon kronor.