Kristersson vill inte hitta på namn för nya samarbetet

0
84

M-ledaren Ulf Kristersson vill inte kalla samarbetet mellan M, SD, L och KD något speciellt. Det säger han i SVT:s ”Agenda”. – Jag tror inte många väljare bryr som om vad det heter. De allra flesta väljare är nog mer intresserade av sakfrågorna På frågan vad han tycker om den senaste debatten kring att MP:S Per Bolund kallade högersamarbetet för ”blåbrunt” säger han att han inte vill svara med samma mynt. Han säger att både Sverigedemokraternas och Vänsterpartiets rötter är problematiska, och att han kan samarbeta med andra partier kring frågor där de har samsyn. Kristersson säger även att M och KD skulle bli grunden för regeringen vid ett eventuellt maktskifte. Som argument till att utesluta SD lyfter han att partiet inte har erfarenhet att samarbeta med andra parti samt olika åsikter kring klimatfrågan.