Kontor står tomma – kan omvandlas till bostäder

0
96

Andelen tomma kontorslokaler i centrala Stockholm har ökat från tre till fem procent under pandemin. Och i ytterkantsområden som Kista och i Solna Business Park står nära en femtedel av lokalerna tomma, skriver SvD Näringsliv. Anders Elvinsson, rådgivningschef på fastighetsmäklaren Cushman & Wakefield, bedömer att samtliga städer kommer få se stigande vakanser i spåren av att fler jobbar hemifrån. Räddningen kan bli att omvandla kontoren till bostadsrätter. – Har man vakanser, finns det två alternativ: Fräscha upp lokalerna eller gör något annat – ofta bostadsrätter, säger han. Nyheten du läste här kommer från Omni Ekonomi, som är Omnis systerapp för affärsläsare. Omni Ekonomi ger Sveriges bästa bevakning av börs-, bolags- och marknadsnyheter. Omnis läsare erbjuds nu att läsa Omni Ekonomi gratis hela hösten (två månader, värde 318 kronor). Erbjudandet är helt utan förpliktelser, det blir ingen automatisk förlängning och du behöver inte ange något kreditkortsnummer. Erbjudandet gäller endast dig som inte har nyttjat prova-på-erbjudande från Omni Ekonomi tidigare.