Konfidentiellt i Delhi: Öga på UP -omröstningar

0
75

Priyanka Gandhi Vadra

Det har spekulerats mycket i om Imran Masood, ett framstående minoritetsansikte för kongressen i västra Uttar Pradesh, kommer att lämna partiet. För han hade tidigare denna månad sagt att Samajwadi -partiet var det enda alternativet att besegra BJP i staten och att alla partier borde “följa med”. Han hade hävdat att trots allt hårt arbete, Priyanka Gandhi Vadra “misslyckas med att konsolidera röster eller få röster” till förmån för partiet. Mitt i allt detta utsågs Masood på fredagen till en av medlemmarna i valkampanjkommittén som kongressen tillkännagav. Det verkar som om partiledningen tror att han inte kommer att byta sida.

Bortom gränser

Durga Puja känner inga gränser. Inte bara i Indien firas festivalen också utomlands. I Ryssland släppte den indiska ambassadören DB Venkatesh Verma tillsammans med Moskva Durga Puja -kommittén en bok om det lyckosamma tillfället för Vijaya Dashmi, som skrev 30 år av Durga Puja i Ryssland. Det indiska sändebudet imponerades av omfattningen av festligheterna i Moskva som har ägt rum de senaste tre decennierna.

Vapendyrk

Försvarsminister Rajnath Singh deltog på fredagen i Ayudh Puja som organiserades för Vijaya Dashami. Vid det här tillfället dyrkade och inspekterade Singh själv vapen. ”Det finns en lång tradition i Indien av ‘ Ayudha Puja ’ vid Vijayadashamis tillfälle, ”twittrade han och märkte fotografier av honom med vapen.

📣 Indian Express är nu på Telegram. Klicka här för att gå med i vår kanal (@indianexpress) och hålla dig uppdaterad med de senaste rubrikerna

För alla de senaste konfidentiella nyheterna i Delhi, ladda ner Indian Express -appen.

  • Indian Express-webbplatsen har fått gröna betyg för sin trovärdighet och trovärdighet av Newsguard, en global tjänst som rankar nyhetskällor för sina journalistiska standarder.