Je Twitch-wachtwoord is niet gelekt tijdens de grote hack

0
105
Twitch

Herinner je je het enorme Twitch-lek nog dat allerlei soorten informatie aan het licht bracht, inclusief uitbetalingen aan creators? Welnu, volgens Twitch waren gebruikerswachtwoorden niet opgenomen in de hack, dus je account is veilig.

GERELATEERDTwitch gehackt, 125 GB aan gegevens blootgesteld: dit is wat er gelekt is

Twitch plaatste op zijn blog over het beveiligingsincident van 6 oktober 2021, en het bedrijf bevestigde wat de eerste rapporten suggereerden: uitbetalingen van de maker en een deel van de broncode van Twitch werden gestolen, maar individuele gebruikersinformatie werd veilig bewaard.

In de post zei Twitch: “Twitch-wachtwoorden zijn niet openbaar gemaakt. We zijn er ook van overtuigd dat er geen toegang is verkregen tot systemen die Twitch-inloggegevens opslaan, die zijn gehasht met bcrypt, en evenmin als volledige creditcardnummers of ACH-/bankgegevens.”

GERELATEERD: Wat is versleuteling en hoe werkt het?

Natuurlijk is het nog steeds de moeite waard om je Twitch-account te vergrendelen met 2FA en je wachtwoord regelmatig te wijzigen om ervoor te zorgen dat je account zo veilig mogelijk is, maar je hoeft je geen zorgen te maken over je account op basis van deze specifieke lek.

Twitch zei ook dat het een grondige beoordeling heeft ondergaan van de informatie in de blootgestelde bestanden en is ervan overtuigd dat het slechts een klein deel van de gebruikers trof en dat de impact op de klant minimaal is. We nemen rechtstreeks contact op met degenen die rechtstreeks getroffen zijn.” Dat betekent dat als je getroffen bent, Twitch contact met je opneemt om het je te laten weten.

GERELATEERDAbonneren op een Twitch-streamer met Amazon Prime

In de toekomst onderneemt Twitch stappen om te voorkomen dat zoiets opnieuw gebeurt. Het bedrijf dat eigendom is van Amazon zei: "We nemen onze verantwoordelijkheid om uw gegevens te beschermen zeer serieus. We hebben stappen ondernomen om onze service verder te beveiligen en bieden onze excuses aan aan onze community.” Vaak helpen dit soort lekken bedrijven om gaten te vinden, en Twitch klinkt alsof het dit gebruikt als een kans om te verbeteren.

LEES VOLGENDE

  • › Raspberry Pi in- en uitschakelen
  • › Een Discord-server verwijderen
  • › Gasten optioneel maken voor Google Agenda-evenementen
  • › Hoe mensen te ontvolgen op Instagram
  • › Browsen door gasten op een Chromebook uitschakelen