Jabra Elite 3 Review: ronduit indrukwekkend voor minder dan $ 100

0
83

Beoordeling: 8/10 ?

 • 1 – Absoluut heet afval
 • 2 – Sorta lauwe vuilnis
 • 3 – Sterk gebrekkig ontwerp
 • 4 – Enkele voordelen, veel nadelen
 • 5 – Aanvaardbaar imperfect
 • 6 – Goed genoeg om in de uitverkoop te kopen
 • 7 – Geweldig, maar niet de beste in zijn soort
 • 8 – Fantastisch, met enkele voetnoten
 • 9 – Zwijg en neem mijn geld
 • 10 – Absoluut designnirvana

Prijs: $ 79,99 Koop op Amazon < figure style="width: 1920px" class="wp-caption alignnone">Kevin Bonnett

Ik ben al een tijdje fan van de oordopjes van Jabra en ben dol op de nieuwere 75t- en 85t-modellen, dus ik was enthousiast om de nieuwste oordopjes van het bedrijf in handen te krijgen: de Jabra Elite 3. Voor de helft de kosten van hun voorgangers, ze zijn een behoorlijk geweldige keuze.

Dit is wat we leuk vinden

 • Betaalbare prijs
 • Geweldig batterijduur
 • Geluidskwaliteit is solide
 • Supercomfortabele pasvorm, de hele dag door

En wat we niet doen

 • Hoes voelt goedkoop aan
 • Beperkt tot zes muziekvoorinstellingen
 • Geen draadloos opladen
 • Geen multipoint-connectiviteit
 • < /ul>

  De nieuwste echte draadloze oordopjes van Jabra zijn een uitstekende keuze en bewijzen dat ze klaar zijn om de indrukwekkende erfenis van het bedrijf voort te zetten. Hoewel hun prijs van minder dan $ 100 betekent dat ze enkele premiumfuncties missen, is het eerlijk gezegd moeilijk te geloven dat ze zo goedkoop zijn omdat ze zo goed klinken. Als je op zoek bent naar een paar goede oordopjes om naar muziek en podcasts te luisteren, films te kijken of videogesprekken te voeren, kun je met deze eenvoudige (maar opmerkelijke) oordopjes niet fout gaan.

  Inhoudsopgave

  Solide ontwerp, comfortabele pasvorm
  Dik geluid voor een dunne prijs
  Uitstekende levensduur van de batterij, maar …
  Een gemakkelijke en aangename gebruikerservaring
  De doos en wat erin zit
  Laatste gedachten

  Solide ontwerp, comfortabele pasvorm

  Gelukkig hield Jabra het voor de Elite 3s eenvoudig als het op design aankomt. Iedereen die al bekend is met de nieuwere oordopjes van het bedrijf, de Elite 75t of Elite 85t, zal hier niet van schrikken. Aan de buitenkant is het enige ontwerpelement dat aan de knoppen is veranderd, dat ze nu een driehoekige knop laten schommelen in plaats van een cirkelvormige knop.

  Deze oordopjes zijn gemaakt van een ander materiaal dan de andere twee, maar voelen nog steeds van hoge kwaliteit en voldoende duurzaam aan. Elke knop weegt 4,6 gram en de behuizing weegt 33,4 gram, waardoor ze zowel klein als lichtgewicht zijn. Ze hebben ook een IP55-classificatie, wat betekent dat ze bestand zijn tegen stof, zweet en licht water, dus gooi ze gerust in je sporttas of draag ze als het buiten miezeert.

  Wat de pasvorm betreft, nam Jabra 62.000 oorscans over om een ​​kaart te maken die representatief was voor de gemiddelde oorvorm en gebruikte de gegevens om een ​​betere pasvorm voor iedereen te creëren. Tijdens het testen vond ik de Elite 3's net zo comfortabel als hun voorgangers; ze bleven aan het eind van de dag net zo comfortabel als toen ik ze 's ochtends voor het eerst aantrok. Ze voelen zich ook veilig als ze tijdens het sporten of wandelen worden gedragen. Natuurlijk worden ze geleverd met twee extra maten EarGel-tips in de doos, voor degenen die een meer persoonlijke pasvorm nodig hebben.

  De Jabra 75t oordopjes (links) en de Jabra Elite 3 oordopjes (rechts). Suzanne Humphries

  De behuizing is net iets korter en breder dan die van de 75t, wat prima is omdat hij nog steeds vrij klein en slank is. Het enige minpunt is dat de behuizing is gemaakt van een dun materiaal dat een beetje meegeeft als je erin knijpt, wat jammer is. Afgezien daarvan behoudt de behuizing echter het mooie ontwerp van Jabra met een platte boven- en onderkant; het is gemakkelijk vast te houden, het kan op een vlakke ondergrond staan ​​en het neemt niet veel ruimte in beslag in je zak.

  Dik geluid voor een kleine prijs

  Aangezien deze toppen ruim onder de $ 100 kosten, is de audio die ze produceren geweldig. In alle muziekgenres klinkt bas op de Elite 3s behoorlijk, terwijl middentonen en hoge tonen consistent helder en helder klinken. Hoewel de bas lang niet zo robuust en fysiek aanwezig is als in meer premium oordopjes, is hij nog steeds aanwezig en klinkt hij prima gezien de prijs.

  Jabra's HearThrough ambient sound-technologie is hier ook goed, maar kan zeker worden verbeterd. Ik zou graag zien dat het meer doet om stemmen en andere belangrijke geluiden aan te scherpen in plaats van ongewenst achtergrondgeluid zo te versterken. SideTone: de audiofeedback die je hoort van je eigen stem terwijl je in de microfoon praat tijdens een gesprek zou ook natuurlijker kunnen klinken.

  Kevin Bonnett

  Het grootste minpunt in deze categorie is het ontbreken van een aanpasbare equalizer. In de Sound+-app van Jabra (beschikbaar op Android/iOS) kunt u kiezen uit een van de zes muziekvoorinstellingen: Neutral, Bass boost, Smooth, Speech, Treble boost en Energize. Als je geen fan bent van deze voorgevormde geluiden, heb je pech. Als je een aanpasbare EQ wilt, moet je op zoek naar een duurder paar Jabra's, zoals de 75ts.

  Een van de meer opmerkelijke dingen van de Elite 3s is dat ze geen traditionele actieve ruisonderdrukking hebben, MAAR hebben wat Jabra een “geluidsisolerend ontwerp” noemt. Het bedrijf heeft ANC in eerdere modellen gestopt, voor wat het waard is, maar heeft het hier waarschijnlijk weggelaten om kosten te besparen. U kunt echter eenmaal op de knop op het linkeroordopje drukken om de geluidsisolatiefunctie in te schakelen; verrassend genoeg doet het goed werk bij het wegnemen van achtergrondgeluid (en is beter dan niets).

  Uitstekende batterijduur, maar …

  Zoals veel mensen ben ik de hele dag oordopjesgebruiker. Ik gebruik ze tijdens mijn ochtendtrainingen; voor videogesprekken met collega's en familieleden; om de hele dag naar muziek, podcasts, YouTube-video's en sociale media-inhoud te luisteren; tijdens mijn woon-werkverkeer of wanneer ik vanuit een café werk; en af ​​en toe voor gamen, films en wat TikTok aan het eind van de dag. Een robuuste batterijduur is een must voor mij en de Elite 3s stelde niet teleur.

  Ze gaan ongeveer zeven uur mee uit de hoes en kunnen in totaal 28 uur meegaan met de oplaadcassette voordat ik ze weer moet aansluiten. Je kunt de oordopjes ook snel opladen voor slechts 10 minuten en nog een uur afspelen. , wat perfect is voor als je net wat meer tijd nodig hebt. Toen ik ze testte, kwamen de Elite 3s min of meer overeen met die specificaties, wat genoeg was om de dag door te komen.

  Yay USB-C opladen! Kevin Bonnett

  De behuizing laadt ook op via USB-C, wat dezelfde standaard is die ik gebruik voor de rest van mijn uitrusting, dus ik hoefde niet op te graven en nog een ander snoer aan mijn opstelling toe te voegen. Mijn enige twistpunt hier is dat de behuizing geen draadloos opladen ondersteunt; gezien hun prijs is de omissie begrijpelijk, maar het is nog steeds klote. Het is echter geen dealbreaker, en met de gezonde batterijcapaciteit van de Elite 3 kan ik echt geen goede reden vinden om erover te klagen.

  Een gemakkelijke en aangename gebruikerservaring

  Oordopjes kunnen geweldig klinken en er mooi uitzien, maar als ze niet gemakkelijk te gebruiken zijn, verpest het de hele ervaring. Gelukkig zijn de Elite 3's over het algemeen goed, precies wat ik gewend ben van de oordopjes van Jabra. Ze gaan onmiddellijk aan en maken verbinding wanneer ze uit de oplaadcassette worden gehaald, en worden uitgeschakeld na 15 minuten zonder verbinding of 30 minuten zonder enige activiteit aan uw kant, wat helpt om de batterij te sparen.

  < p>Gelukkig koos Jabra voor fysieke knoppen in plaats van aanraakbedieningen op deze knoppen, en hun ingebouwde bedieningselementen werken elke keer perfect. Voor de rechter oordopjes, één keer drukken schakelt tussen afspelen en pauzeren, twee springt een nummer vooruit en drie keert u een nummer terug, terwijl lang indrukken het volume een beetje hoger zet. Met de linkeroortelefoon schakelt een enkele druk tussen de geluidsisolatie en HearThrough-functies, en lang indrukken verlaagt het volume een beetje (hoewel je niet kunt bepalen hoeveel).

  Android-gebruikers hebben twee opties om te dubbeltikken op de linkerknop via de Sound+-app van Jabra: je kunt je stemassistent laten activeren of willekeurige nummers in Spotify laten afspelen. Ik weet niet zeker waarom iemand de laatste optie zou verkiezen boven de stemassistent, maar hey, misschien vind je een nieuw nummer om van te houden. Omarm de chaos. En nu we het er toch over hebben, Android-gebruikers zijn beperkt tot Amazon Alexa of “Android-standaard,” wat betekent (ugh!) Bixby voor Samsung-gebruikers activeren. Deze functie is ook absoluut niet beschikbaar voor iOS-gebruikers. C’est la guerre, denk ik.

  Bovendien kunt u in de Sound+-app van Jabra de firmware van de headset up-to-date houden, uw oordopjes vinden via de Find My Jabra-functie, ze registreren voor de garantie van twee jaar (tegen schade door water en stof ), lees de Snelstartgids of Online Gebruikershandleiding, schakel HearThrough in en kies uit zes voorinstellingen voor muziekequalizer.

  Beide knoppen werken in Mono-modus, wat leuk is. Hierdoor kun je wat makkelijker multitasken zonder HearThrough te gebruiken, als dat niet jouw ding is. Hoewel ik het geweldig vind dat deze modus voor beide knoppen wordt ondersteund, betekent dit wel dat alles waar je naar kijkt of luistert, niet automatisch pauzeert wanneer je een knop uithaalt. Je wint wat, je verliest wat.

  De Elite 3-oordopjes ondersteunen geen multipoint-verbinding, wat jammer is, dus ik kan niet naadloos schakelen tussen het luisteren naar muziek op mijn telefoon en het bekijken van video's op mijn computer. Het is waarschijnlijk gewoon een andere manier om de kosten hier laag te houden, maar multipoint is een enorm gemak om te verliezen als je er eenmaal aan gewend bent geraakt. Mijn andere ergernis met de knoppen is de vervelende reeks piepjes en vervagingen die het speelt tijdens het verbinden, loskoppelen en schakelen tussen verschillende ingebouwde functies. Ja, dit is meer een kwestie van persoonlijke voorkeur dan de eigenaardigheid van het apparaat, maar voor mij verstoren deze geluiden onnodig de media waar ik van probeer te genieten.

  De doos en wat erin zit

  De verpakking voor de Jabra Elite 3 is eenvoudig en minimaal, en er is geen verspillend eigen risico. Het is gemaakt van duurzame FSC-gecertificeerde materialen en maakt gebruik van milieuvriendelijke, plantaardige inkten. Je kunt de verpakking ook in de prullenbak gooien als je er klaar mee bent. In de doos zit een Aan de slag-gids, twee extra sets EarGel-tips, een korte USB-A naar USB-C-kabel en een klein boekje met informatie over veiligheid en garantie.

  Het lijkt misschien niet zo belangrijk, maar het is altijd leuk om te zien dat een bedrijf zich bewust is van de impact op het milieu. Overmatige verpakkingen, vooral als ze niet van een duurzame bron komen of niet recyclebaar zijn, zijn op dit moment gewoon belachelijk. Hoewel verpakkingsmateriaal niet veel te maken heeft met de geluidskwaliteit van de Elite 3s, helpen deze maatregelen je een beetje beter te voelen als je ze koopt en Jabra ondersteunt.

  Kevin Bonnett

  < h2 role="heading" aria-level="2">Final Thoughts

  Het is leuk om te zien dat Jabra een budgetvriendelijke oordopjes toevoegt aan zijn fantastische assortiment. Het is nog leuker om te zien dat de Elite 3-toppen echt zijn en elke cent waard zijn. Ondanks het ontbreken van een paar luxe en een paar eigenaardigheden, is het gemakkelijk om de Jabra Elite 3s aan te bevelen aan iedereen die op zoek is naar een uitstekende set oordopjes met veel functies onder de $ 100.

  Beoordeling: 8/10 Prijs: $ 79,99 Koop op Amazon

  Dit is wat we leuk vinden

  • Betaalbare prijs
  • Geweldige batterijduur
  • Geluidskwaliteit is solide
  • Supercomfortabele pasvorm, de hele dag door

  En wat we niet doen

  < p>

  • Hoes voelt goedkoop aan
  • Beperkt tot zes muziekvoorinstellingen
  • Geen draadloos opladen
  • Geen multipoint-connectiviteit