Författaren bröt med United när Ronaldo värvades: ”Kan inte bli glad”

0
61

Författaren Fredrik Backman hade varit Manchester United-supporter sedan 1991, men värvningen av Cristiano Ronaldo fick honom att offentligt avsäga sig supporterskapet. I en lång intervju med Aftonbladet utvecklar Backman – som slog igenom med ”En man som heter Ove” – varför han övergett Premier League-klubben. Efter att ha tagit del av tyska tidningen Der Spiegels granskning av våldtäktsanklagelserna mot Ronaldo, och efter att United-tränaren Ole Gunnar Solskjaer beskrivit superstjärnan som ”en fantastisk människa” så kände Backman att det fick vara nog. Han ”kan inte bli glad” när Ronaldo gör mål för United, förklarar han. – Det här är en klubb som profilerat sig som socialt medvetna och engagerat sig i kvinnorättsfrågor men just när det kommer till det här är alla knäpptysta. Det enda de ger oss är tystnad. Vi ska bara låtsas som att det här aldrig har hänt, säger Backman till Sportbladet.