Din iPhone Pro har LiDAR: 7 coola saker du kan göra med den

0
76
Tim Brookes

< p> Vissa avancerade iPhone- och iPad-modeller har en LiDAR-skanner integrerad i kameramodulen på enhetens baksida. Detta ger din enhet effektivt 3D -skanningsförmåga med några unika och intressanta applikationer.

Innehållsförteckning

Vad gör LiDAR -skannern?
Skapa 3D -skanningar av platser du älskar
Att köpa hus? Renovera? Skanna först
Skapa dina egna 3D -tillgångar
Skanna och dela intressanta eller uppskattade objekt
Ta bättre foton i mörkret
Mät mer exakt
Få mer från AR -appar

RELATERAD: Vad är LiDAR och hur fungerar det på iPhone?

Vad gör LiDAR-skannern?

LiDAR står för Li ght D etektion O n R ångest, men det kan också vanligtvis kallas “ 3D laserskanning ” eller någon variation därpå. Tekniken fungerar genom att studsa ljusvågor vid ytor och mäta reaktionstiden för att bestämma form och avstånd för objekt i området.

Tänk på det som RADAR ( RA dio D etektion A nd R anging) men för ljusvågor. Till skillnad från RADAR -avbildning kan LiDAR tillhandahålla mer detaljerade och skarpare skanningar med mindre utrustning. LiDAR använder signaler som fungerar i nanometerområdet, medan RADAR kräver användning av antenner som producerar radiovågor vid mycket högre frekvenser.

Tillsammans med programvaran på din iPhone kan LiDAR -skannern användas för att skapa 3D -representationer av objekt och deras omgivning. För att göra detta behöver du lämplig programvara som du kan ladda ner från App Store. Vissa kärnfunktioner i iPhone, som kamerapappen, kommer att använda LiDAR på andra sätt.

För närvarande är endast iPhone 12 Pro, iPhone 13 Pro, iPad Pro 11-tum (2: a och 3: e generationen) och iPad Pro 12,9-tum (4: e och 5: e generationen) utrustade med LiDAR-skannrar. Om du tittar på kameramatrisen på din enhet ser LiDAR -skannern ut som en liten rund svart cirkel.

RELATERAD: Så här använder du iPhone Camera App: Ultimate Guide

Skapa 3D-skanningar av platser du älskar

Tänk om du hade en interaktiv 3D-modell av din barndom hem eller en trädkoja du byggde när du var ung. De flesta av oss håller fotografier för att påminna oss om platser vi en gång bodde och älskade, men tänk om vi istället för platta bilder kunde ta 3D -skanningar istället?

Annonsering

Tja, om du har en iPhone eller en iPad med en LiDAR -skanner på baksidan kan du göra exakt det. Att ha ett 3D -utrymme för att navigera är mycket mer uppslukande än att bara titta på en 2D -bild. Fotografier och videor har fortfarande sin plats, men varför inte öka din minnesbank med något du kan uppleva i tre dimensioner istället?

Detta är möjligt med appar som Polycam, RoomScan LiDAR och Canvas: Pocket 3D Room Scanner. De flesta av dessa appar är gratis att använda, även om det finns betalda uppgraderingar som tar bort vissa begränsningar och förbättrar kvaliteten på skanningarna du gör. Du kan se LiDAR -skanning i aktion i en YouTube -video publicerad av Polycam.

RELATED: Hur ser man 3D-vägbeskrivningar i Google Maps

Att köpa hus? Renovera? Scan First

Att fånga en 3D -modell av ett rum eller en byggnad har mycket praktiska användningsområden. Om du för närvarande vill hyra eller köpa ett hus kan en skanning av byggnaden hjälpa dig att bestämma dig för om platsen är något för dig eller inte. Processen liknar mycket att ta en genomgångsvideo eller fotografier, som båda är vanligt förekommande inom fastighetsvärlden.

RELATERAD 13 saker att tänka på när man köper ett hus

Inte bara en 3D -skanning är mer uppslukande, men det är också lättare att jämföra storlekar, layout, praktiskt utrymme och potential för renovering och andra större arbeten. Vi rekommenderar att du tar detaljerade foton och videor utöver din skanning, vilket fungerar bäst med appar som Polycam och RoomScan LiDAR.

Annonsering

Om du planerar större arbete i ett hem du redan äger, kan en 3D -skanning ge dig en bas för att arbeta i en 3D -modelleringsapp som Blender (om du trivs med att arbeta i en sådan app). Alternativt kan det ge en trevlig “ före och efter ” jämförelse att se tillbaka på.

Och slutligen ökar populariteten i att sälja ditt hus utan fastighetsmäklare. Med dessa appar kan du tillhandahålla 3D -miljöskanningar till potentiella köpare samtidigt som du sänker dyra agentavgifter.

RELATERAT: De bästa DIY-hemförbättringsapparna för iPhone och Android

Skapa egna 3D-tillgångar

Fotogrammetri är handlingen att skapa 3D-objekt från fotografiska data, och det är en tidskrävande process. Även om de tillgångar som fotogrammetri tillhandahåller ofta är mycket exakta och detaljerade, kan processen att ta ett objekt från en serie fotografier till en färdig modell som du kan använda ta hundratals timmar.

Som jämförelse kan en skanning som görs på en iPhone eller iPad med en app som Polycam ta några minuter. Att skanna ett objekt är lite som att ta en video, och när du är klar kan du exportera en fil som kan användas i 3D -modelleringsappar som Blender. När du väl har städat upp din skanning kan du importera objekt till 3D -motorer som Unity och Unreal.

Dessa motorer används kraftigt inom spelutveckling, film och interaktiva medier. Conor O ’ Kane är en spelutvecklare med en YouTube -kanal som inte bara har använt denna teknik utan har skapat en handledning som visar hur man gör detta och varför små utvecklare kan vara intresserade av processen.

Skanna och dela intressanta eller uppskattade objekt

Är du en samlare? Oavsett vad du samlar på — konst, växter, spelkonsoler eller till och med bilar kan du få en kick av att ställa ut den online i 3D -format. Polycam är perfekt för detta eftersom det inkluderar inbyggd modelldelning med resten av Polycam-samhället, eller “ polyworld ” som appen hänvisar till.

Vissa människor delar glass eller bergkristaller, andra delar sin omfattande sneakersamling. Även om du inte har en LiDAR -skanner på din iPhone eller iPad kan Polycam fortfarande vara värt att ladda ner bara för att se vad folk skannar och delar.

Annonsering

Det ’ är som Instagram men för 3D -modeller med ett interaktivt element som andra former av media inte kommer i närheten av. Det är också enkelt, även om du gör lite stök när du skannar appen har intuitiva grödkontroller som gör att du kan ta bort bakgrunds- eller ytobjekt.

Tips: För bästa resultat, placera objektet på ett stativ, piedestal eller pall innan du skannar

Ta bättre foton i mörkret

Your iPhone och iPad gör redan detta, så du behöver inte aktivera någonting för att få förmånen. Men om du avvaktar med att ta foton i mörkret eftersom du inte litar på enhetens autofokus, kanske du vill ompröva om du har en LiDAR-utrustad enhet.

< p>Eftersom LiDAR kan bedöma avstånd baserat på hur lång tid det tar ljusvågorna att återvända till sensorn kan autofokus i mörkret beräknas bättre.

RELATERAD Hur man tar fantastiska iPhone -foton på natten eller i svagt ljus

Medan standardkameror och modeller som inte är utrustade med LiDAR använder autofokus för kontrast och fasdetektering (vad Apple kallar “ Focus Pixels ”) som kämpar i svagt ljus, går din LiDAR-utrustade modell mycket bättre. Tillsammans med nattläge bör du vara bättre rustad att ta foton i mörkret.

Mät mer exakt

Du kanske inte insåg detta men Apple innehåller som standard en app som heter Measure with iOS. Om du tidigare har rabatterat och tagit bort det kan du ladda ner Measure igen gratis från App Store.

Annonsering

Appen använder förstorad verklighet för att mäta avstånd i verkligheten genom att bara rikta telefonen mot en yta. Tryck på plus “+” ikon för att starta mätningen och flytta din enhet för att se den i funktion.

Med en LiDAR -skanner förbättras augmented reality avsevärt på iPhone och iPad. Mått har gått från att vara ett roligt festtrick till förvånansvärt korrekt. I våra tester hade appen rätt för det mesta, med en felmarginal på cirka 1 cm. Detta kan bero mer på hur skakiga dina händer är än vad som helst.

RELATERAT: Hur man mäter avstånd med din iPhone

Få mer från AR-appar

Measure är bara en sådan AR-app som fungerar bättre när den är ihopkopplad med en LiDAR-utrustad iPhone eller iPad. Varannan AR -app kan dra nytta av sensorn, som ger en mer stabil upplevelse genom att mäta avstånd med hjälp av ljusstrålar snarare än uppskattningar som härrör från en “ platt ” bild.

LiDAR hjälper verkligen till att förbättra AR -upplevelsen över hela linjen, som när du skapar konst i appar som World Brush, SketchAR och Assemblr. Behöver du ge fjärrhjälp för ett verkligt problem? Vuforia Chalk låter dig klottra på verkliga objekt för att hjälpa till att vidarebefordra punkten.

< /p>

Pröva olika bitar av IKEA -möbler i ditt hus med IKEA Place, eller få ditt barns LEGO -set till liv med LEGO Hidden Side, som visas i ovanstående YouTube -video som publicerades av Brothers Brick. Om du hellre vill ha en mer pedagogisk AR -upplevelse, erbjuder Playground AR en hel fysik sandlåda att leka med.

Naturligtvis är dessa erfarenheter tillgängliga på nästan vilken iPhone som helst, men upplevelsen är betydligt stabilare med en LiDAR -skanner. Hitta ännu fler appar att njuta av i Review Geeks sammanställning av de bästa AR -apparna för iPhone och Android.

RELATERAD: De bästa Augmented Reality -apparna för iPhone och Android

LÄS NÄSTA

  • & rsaquo; Så här slår du på och av Raspberry Pi
  • & rsaquo; Så här tar du bort en Discord Server
  • & rsaquo; Så här gör du gäster valfria för Google Kalenderhändelser
  • & rsaquo; Så här följer du bort folk på Instagram
  • & rsaquo; Så här inaktiverar du gästsökning på en Chromebook