De gör upp om presidentposten i Kap Verde

0
60

När Kap Verde under söndagen ska välja sin nästa president är det de tidigare premiärministrarna Carlos Veiga och Jose Maria Neves som uppges ha en verklig chans att vinna valet, skriver Reuters. – Vi vill ha en president som kan vara en skiljedomare i systemet och bidra till landets utveckling. Jag röstade på Carlos Veiga för att han har garanterat att respektera rättsstatsprincipen och mänskliga rättigheter, säger väljaren Daniel Ferreira till nyhetsbyrån. Veiga var landets premiärminister mellan 1991 och 2000 och tillhör center-högerpartiet MpD. Jose Maria Neves var premiärminister mellan 2001 och 2016 och hör till vänsterpartiet PAICV. – Jag tror på honom. Hans ideal stämmer väl överens med mina förväntningar, säger Helene Gomes, som har röstat på Neves, till Reuters.