Barnehjemmet i Kabul sliter med å mate barna ettersom det er lite penger igjen

0
145

Gutter sykler på Pole Bagh Omomy-markedet i Kabul, Afghanistan 15. oktober 2021. (Reuters)

Ahmad Khalil Mayan, programdirektør ved et stort barnehjem i Kabul, sier han kutter ned på mengden frukt og kjøtt han gir barna hver uke fordi hjemmet går tom for penger.

De siste to månedene, siden afghanske Taliban tok kontroll over landet og millioner av dollar i bistand plutselig tørket opp, har han desperat ringt og sendt donorer, både utenlandske og lokale, som støttet ham før.

“ Dessverre har de fleste forlatt landet – Afghanske givere, utenlandske givere, ambassader. Når jeg ringer dem eller sender dem en e -post, er det ingen som svarer meg, ” Mayan, 40, fortalte Reuters i den spredte Shamsa Children's Village nord i hovedstaden. “ Vi prøver nå å drive stedet med veldig lite penger og med lite mat, ” la han til.

https://images.indianexpress.com 2020/08/1×1.png Toppnyheter akkurat nå

Klikk her for mer

Det er rundt 130 barn på barnehjemmet i alderen fra tre år og oppover. Den har vært i drift i mer enn et tiår, og gir ly for de som har mistet begge foreldrene eller bare en som ikke har råd til å beholde dem.

Blant dem er ni år gamle Samira, fra nordøstlige Badakhshan provins som har vært på barnehjemmet i nesten to år etter at faren døde og moren ikke hadde midler til å forsørge henne eller brødrene.

På lekeplassen ute på en kjølig dag i Kabul leker hun med like mye intensitet som hun studerer, gliser stort når hun går høyere på svingen. Til tross for sin unge alder, tar hun allerede ekstratimer og ønsker å bli lege når hun blir stor.

“ Jeg vil tjene hjemlandet mitt og redde andre fra sykdom, og jeg vil også ha andre jenter for å studere slik at de blir en lege som meg i fremtiden, ” sa hun til Reuters, med et sauaktig glis.

Barnehjem som dette spiller en stor rolle i Afghanistan, der titusenvis av sivile har blitt drept i kriger som har herjet i landet i mer enn 40 år. Mangelen på finansiering, som har rammet veldedige organisasjoner, frivillige organisasjoner og vanlige afghanere siden den hardt stramme islamistiske Taliban-bevegelsen tok tilbake kontrollen over landet, tvinger mayaer til vanskelige valg. Barnehjemmet prøvde å sende noen få barn tilbake til slektninger som hadde det relativt bra, men ett etter ett har de kommet tilbake.

Mayan sa at personalet har måttet redusere matporsjoner og begrense matvarene barna spiser. “ Før vi ga dem frukt to ganger i uken og to ganger i uken kjøtt, men vi kuttet disse elementene til bare en gang i uken eller kanskje ikke engang (så mye). ”

< sterk> Cash crunch

I en økonomisk krise når vinteren nærmer seg, har Taliban -tjenestemenn oppfordret vestlige myndigheter til å gjenoppta bistandsdonasjoner og oppfordret USA til å oppheve en blokk på mer enn 9 milliarder dollar afghanere sentralbankreserver i utlandet.

Mange land har nektet å anerkjenne Taliban, som inntil nylig var en jihadistisk opprør som kjempet mot utenlandske tropper og deres afghanske allierte. Noen regjeringer krever at gruppen garanterer grunnleggende sivile friheter, inkludert å tillate jenter å gå på ungdomsskolen og kvinner å jobbe.

Taliban, som forbød alle jenter ’ utdanning da de regjerte fra 1996-2001, har sagt at de jobber med saken.

Sammenslåing av barnehjemmets problemer er den ukentlige grensen på 200 dollar for bankuttak for å unngå å kjøre hard valuta, betyr at tilgang til midler ikke er nok til å støtte barna og personalet.

< /p>

Mayan frykter at hvis situasjonen fortsetter, vil barnehjemmet ikke kunne fungere mye lenger. Det ville være ødeleggende for barna, som mottar matematikk-, engelsk- og datatimer samt kroppsøving, for ikke å snakke om mat og husly.

Samira, den håpefulle legen, kan fortsatt gå på skole utenfor barnehjemslokalene på grunn av alderen, og hun går på ekstra undervisningstimer på ettermiddagen for å komme videre. Nøden har ikke dummet ambisjonen hennes, men hun erkjenner også at for å nå målene hennes må hun kanskje reise til utlandet for å studere. “ Jeg har ikke lov til å studere her. ”

📣 Indian Express er nå på Telegram. Klikk her for å bli med i kanalen vår (@indianexpress) og hold deg oppdatert med de siste overskriftene

Last ned Indian Express -appen for alle de siste verdensnyhetene.

  • Indian Express-nettstedet har vært vurdert GRØNN for sin troverdighet og troverdighet av Newsguard, en global tjeneste som vurderer nyhetskilder for sine journalistiske standarder.