Verdensnyheter: 5 overnattinger fra hele verden

0
63

Med klokken, fra øverst til venstre: WHO danner en ny gruppe for å finne COVID -opprinnelse, en Taliban -kriger i Afghanistan, OL -løper Agnes Tirop og en politibil i Norge. (Bilder for representasjon)

Her er en oversikt over de beste utviklingene rundt om i verden i dag.

1. Gjerningsmann med bue og piler dreper 5 mennesker i Norge.

En mann bevæpnet med en bue skjøt piler mot kjøpere i en liten norsk by onsdag og drepte fem mennesker før han ble arrestert, sa myndighetene.

Politimesteren i samfunnet Kongsberg, nær hovedstaden i Oslo, sa at det var en konfrontasjon ” mellom offiserer og overfallsmannen, men han utdypet ikke. To andre mennesker ble såret og innlagt på sykehus på intensiv, inkludert en offiser som var uten tjeneste og inne i butikken der angrepet skjedde, sa politiet.

https://images.indianexpress.com 2020/08/1×1 .png

2. WHO sier at det kan være ‘ siste sjanse ’ for å finne opprinnelsen til COVID

Verdens helseorganisasjon (WHO) sa onsdag at den nyopprettede rådgivningsgruppen om farlige patogener kan være “ vår siste sjanse ” for å bestemme opprinnelsen til SARS-CoV-2-viruset og ba om samarbeid fra Kina. De første menneskelige tilfellene av COVID-19 ble rapportert i den sentrale kinesiske byen Wuhan i desember 2019.

I dette filbildet blir et medlem av et Verdens helseorganisasjons team sett under et feltbesøk på Hubei Animal Disease Control and Prevention Center i Wuhan. (AP)

Kina har gjentatte ganger avvist teorier om at viruset lekker fra et av dets laboratorier og har sagt at det ikke er behov for flere besøk. Et WHO-ledet team tilbrakte fire uker i og rundt Wuhan tidligere i år med kinesiske forskere, og sa i en felles rapport i mars at viruset sannsynligvis hadde blitt overført fra flaggermus til mennesker gjennom et annet dyr, men ytterligere forskning var nødvendig.

Les også | Hvor kom Covid-19-viruset fra?

3. Byråer deler ut mat, tepper, kontanter som sult og kulde truer Afghanistan

Bistandsbyråer leverte mat, tepper og kontanter til hundrevis av fordrevne familier i Kabul onsdag da humanitær bistand begynner å sive inn i Afghanistan etter advarsler om at landet står overfor potensielt katastrofal hungersnød i vinter. Fordelingen av bistand til 324 familier representerer en liten brøkdel av behovene i Afghanistan, som står overfor en alvorlig tørke, så vel som en nær kollaps av økonomien etter tilbaketrekking av vestlig støtte.

Kaldt vær på mandag understreket at det haster med å få hjelp til tusenvis av fordrevne i hovedstaden, mange har flyktet fra provinsene og sov i telt eller improviserte overnattingssteder rundt i byen. Da folk stilte opp i FN -sammensetningen for utdeling av mat og grunnleggende husholdningsartikler, samlet større folkemengder seg utenfor, mange desperate etter hjelp.

Les også | Vil bistand til Afghanistan styrke Taliban?

4. Verdensmesterskapet bronsemedalje Tirop ble funnet knivstukket til døde

kenyansk olympisk løper og to ganger verdensmesterskap bronsemedaljevinner Agnes Tirop ble funnet død hjemme hos henne onsdag med knivstikk og mannen hennes var savnet og etterlyst for avhør, politiet sa.

Elgeyo Marakwet County politimester Tom Makori sa at de lette etter Tirops ektemann etter at familien hans rapporterte at han hadde ringt dem gråtende og bedt om tilgivelse fra Gud for noe han hadde gjort.

5 . USA, EU, Israel vedtar tøff tone om Iran, muligheter

Irans president Ebrahim Raisi. (Filfoto)

Amerikanske, israelske og EU -tjenestemenn tok en tøff linje mot Iran onsdag, med amerikanske tjenestemenn som sa at de ville vurdere alle alternativer hvis Teheran ikke klarte å gjenopplive atomavtalen fra 2015 og Israel sa at den forbeholdt retten til å handle. Irans president Ebrahim Raisi har så langt nektet å gjenoppta indirekte samtaler med USA i Wien om at begge sider vender tilbake til overholdelse av avtalen, der Iran dempet atomprogrammet sitt i bytte mot økonomiske sanksjoner.

📣 Indian Express er nå på Telegram. Klikk her for å bli med i kanalen vår (@indianexpress) og hold deg oppdatert med de siste overskriftene

Last ned Indian Express -appen for alle de siste verdensnyhetene.

  • Indian Express-nettstedet har vært vurdert GRØNN for sin troverdighet og troverdighet av Newsguard, en global tjeneste som vurderer nyhetskilder for sine journalistiske standarder.