The Smiths-ikonen: Ironiskt hur synen på musik ändrats

0
62

Det är ganska ironiskt, säger The Smiths-ikonen Johnny Marr i en intervju med NME, att många människor i musikindustrin bara för några år sedan hade accepterat att musiken inte är en lika stark kulturell kraft som förut. Sedan kom pandemin. – Vi har just tagit oss igenom en världskris där jag tänker mig att många människor verkligen har känt en koppling till musiken på ett väldigt viktigt sätt. Så har det varit för mig, säger Marr. I intervjun berättar han också om sitt nya album, om sin mer övergripande syn på den egna musiken och varför ingen är lika dålig på ett pubquiz om Johnny Marr som Johnny Marr själv. Läs hela intervjun via länken nedan. Under rubriken ”Intervjuer” rekommenderar Omni-redaktionen under helgen några intressanta intervjuer med personer från flera vitt skilda branscher. Intervjuerna är en del av Omnis helgsatsning med rekommendationer på läsvärda, aktuella och intressanta recensioner, intervjuer och långläsning som publiceras varje helg.