Så här återställer du Microsoft OneDrive på Windows 10 för att åtgärda synkroniseringsproblem

0
67

OneDrive synkroniseras med din Windows 10 -enhet för att säkerhetskopiera dina filer till molnet, men ibland kan det finnas vissa problem som hindrar synkroniseringen från att fungera korrekt. Återställning av OneDrive kan eventuellt lösa dessa problem.

Innehållsförteckning

Vad händer när du återställer OneDrive?
Prova att starta om OneDrive först
Så här återställer du Microsoft OneDrive

Vad händer när du Återställ OneDrive?

OneDrive är bra, men det är inte felfritt. Även om det inte är vanligt kan du ibland återställa OneDrive en Windows 10 för att åtgärda synkroniseringsproblem. Men innan du återställer OneDrive är det bra att veta vad som faktiskt händer när du gör det.

RELATERAT: Så här inaktiverar du OneDrive och tar bort det från filen Utforskaren i Windows 10

Det viktigaste är att du inte tappar data när du återställer OneDrive. Alla filer som lagras lokalt på din dator kommer att finnas kvar på din dator, och alla filer som lagras i OneDrive kommer att finnas kvar i OneDrive.

Vad som dock händer är att alla befintliga anslutningar kommer att kopplas bort — hela poängen med återställningen är att koppla från och återansluta. Om du bara har valt specifika mappar för säkerhetskopiering till OneDrive måste du göra om dessa inställningar när du återansluter till OneDrive. OneDrive kommer inte ihåg dina tidigare inställningar.

Låter det som en smärta? Det är verkligen inte så svårt, men du kan alltid försöka starta om OneDrive. Till skillnad från en fullständig återställning, som återställer dina inställningar och kopplar bort anslutningen mellan din Windows 10-dator och OneDrive, stängs en omstart bara av och startar om OneDrive samtidigt som alla inställningar är intakta.

Försök starta om OneDrive först

Omstart av OneDrive kan åtgärda eventuella anslutningsproblem som gör att OneDrive inte synkroniseras korrekt. Om du vill starta om OneDrive högerklickar du på OneDrive-ikonen i skrivbordets systemfält och klickar sedan på “ Stäng OneDrive ” från menyn.

Annons

Ett meddelandefönster visas där du frågar om du är säker på att du är säker vill stänga OneDrive. Klicka på “ Stäng OneDrive ” för att bekräfta.

När den väljs stängs OneDrive och dess ikon försvinner från systemfältet. Nu måste du starta den igen. För att göra det, skriv “ OneDrive ” i rutan Sök i Windows och välj sedan “ OneDrive ” app från sökresultaten.

OneDrive startar nu om och , om allt går bra, börjar synkroniseringen korrekt igen. Om inte, kan en fullständig återställning vara vad du behöver.

Så här återställer du Microsoft OneDrive

Om du vill återställa OneDrive på din Windows 10 -dator öppnar du appen Kör genom att trycka på Windows+R. Du kan också använda kommandotolken för den här processen om du föredrar det.

Därefter måste du ange filvägen för den körbara filen för OneDrive följt av /återställ i textrutan i appen Kör. Filvägen för .exe -filen kan skilja sig av olika anledningar, men det är vanligtvis ett av kommandona nedan. Du kan prova dessa kommandon. Om kommandot är rätt kommando kommer OneDrive att återställas. Om kommandot du anger innehåller en felaktig sökväg får du helt enkelt ett felmeddelande & inget annat händer. Fortsätt försöka tills du hittar rätt.

Annonsering

Naturligtvis, om du inte gillar att gissa kan du hitta filen onedrive.exe i Utforskaren, notera filvägen, och kör kommandot.

%localappdata % Microsoft OneDrive onedrive.exe /reset C: Program Files Microsoft OneDrive onedrive.exe /reset C: Program Files (x86) Microsoft OneDrive onedrive. exe /reset

När du har angett kommandot trycker du på Enter eller klickar på “ OK. ”

Du måste nu starta om OneDrive. Skriv “ OneDrive ” i Windows sökfält och klicka sedan på “ OneDrive ” från sökresultaten.

OneDrive öppnas nu och börjar automatiskt synkronisera dina filer och mappar. Återigen, om du tidigare berättade för OneDrive att bara synkronisera specifika filer och mappar, måste du göra om dessa inställningar.

RELATERAD: Så här konfigurerar du OneDrive till Synkronisera endast vissa mappar i Windows 10

LÄS NÄSTA

  • & rsaquo; Så här ändrar du land eller region i Google Play Butik
  • & rsaquo; Valve Now förbjuder Steam -spel med Blockchain, NFT eller Crypto
  • & rsaquo; PC-spel installerar drivrutiner på låg nivå i Windows
  • & rsaquo; Så här använder du COUNTIF -formeln i Microsoft Excel
  • & rsaquo; Microsoft överger planer för 3D -emoji i Windows 11