Punjab gir tårevåt adieu til soldater som ble drept i Poonch -møtet

0
64

Punjab CM Charanjit Singh Channi og speaker Rana KP Singh bærer blant annet rester av Sepoy Gajjan Singh i landsbyen Pachrande i Rupnagar-distriktet onsdag. Express

I landsbyen Mana Talwandi i Kapurthala tente 13 år gamle Vikramjit Singh bålet til sin far, Naib Subedar Jaswinder Singh, da tusenvis møtte opp for å hylle den siste soldaten som var blant de fem soldatene som ble drept i en hard skyting med terrorister i Jammu og Kashmir's Poonch.

I distriktene Gurdaspur og Rupnagar var familier til Naik Mandeep Singh og Sepoy Gajjan Singh, som også ble drept i samme operasjon mandag, også utrøstelige da de betalte by farvel til begge soldatene.

Slagord av ‘ Shaheed Amar Rahe ’ og ‘ Bharat Mata ki Jai ’ leie luften mens militære kjøretøyer med de dødelige restene av de tre soldatene nådde sine respektive landsbyer. Det ble også hevdet anti-pakistanske slagord.

Landsbyboere dusjet blomsterblader på militærkjøretøyene.

https://images.indianexpress.com 2020/08/1×1.png

I landsbyen Mana Talwandi hilste Jaswinders sønn Vikramjit og datteren Harnoor Kaur (11) farens dødelige levninger. En tårevåt Vikramjit tente farens bål og lovet senere å bli med i hæren. Jaswinder var det tredje medlemmet i familien hans som begynte i hæren etter faren og broren. Punjab -statsråd Rana Gurjit Singh la en krans på vegne av sjefsminister Charanjit Singh Channi. Foruten mange landsbyboere deltok Shiromani Gurdwara Parbandhak -komiteesjef Bibi Jagir Kaur, kongressleder Sukhpal Singh Khaira og tjenestemenn i distriktsadministrasjonen i Jaswinders siste ritualer.

Visekommissær Deepti Uppal overrakte en kondolansemelding sendt fra guvernøren i Punjab, Banwarilal Purohit, til familiemedlemmene til soldaten.

Rana Gurjit Singh sa at ifølge kunngjøringen fra Punjab -sjefsministeren, familien til Jaswinder Singh ville bli gitt Rs 50 lakh som eks-gratiatilskudd i tillegg til en regjeringsjobb til et familiemedlem. Han oppfordret også unionsregjeringen til å yte maksimal bistand til familien.

Jaswinder, som ble tildelt Senamedaljen i 2006, overlever sin kone og to barn.

Lignende hjerteskjærende scener utspilte seg i boligen til Sepoy Gajjan Singh i landsbyen Pachranda i Rupnagar. Sjefminister Channi tok på seg de dødelige levningene Gajjan. Den yngste av fire brødre, Gajjan, 27, giftet seg i februar. I tillegg til kona Harpreet Kaur, overlever han av foreldrene.
Han hadde sist besøkt hjemmet to måneder tilbake for å delta på bryllupet til en av brødrene hans. Gajjans far, Channan Singh, som tente sønnens begravelsesbål, krevde at det ble reist en port ved landsbyens inngang til minne om sønnen slik at fremtidige generasjoner kan bli inspirert av hans offer. Punjab Vidhan Sabha Speaker Rana KP Singh, MLA Amarjit Singh Sandoa og Punjab Youth Congress president Barinder Singh Dhillon deltok også på de siste ritualene til den drepte soldaten.

I Gurdaspurs Chhatha Shira -landsby slet familien til Naik Mandeep Singh (30) med å komme til rette med tapet. Familiemedlemmene hans gråt da hans dødelige levninger var innpakket i tricolor -dager før hans 31. bursdag 16. oktober. Ifølge familiemedlemmene til Mandeep forventet han å komme hjem snart. Han etterlater seg kona og to sønner.

Mens hans eldste sønn er 3 år, er den yngre bare en måned gammel. Hans kone Mandeep Kaur sa at hun vil få begge sønnene til å bli med i hæren som deres far. En av Mandeeps brødre tjener også i hæren. Punjab -minister Tript Rajinder Singh Bajwa, Batala MLA Lakhbir Singh Lodhinangal, blant andre var til stede på Mandeeps kremering. Statens regjering hadde mandag kunngjort en gratulasjon på Rs 50 lakh og en regjeringsjobb hver for familiene til de tre soldatene.

📣 Indian Express er nå på Telegram. Klikk her for å bli med i kanalen vår (@indianexpress) og hold deg oppdatert med de siste overskriftene

Last ned Indian Express -appen for alle de siste India News.

  • Indian Express-nettstedet har vært vurdert GRØNN for sin troverdighet og troverdighet av Newsguard, en global tjeneste som vurderer nyhetskilder for sine journalistiske standarder.

© The Indian Express (P ) Ltd.