Ledare: Nu är MP längst ut till vänster i svensk politik

0
73

Den pågående MP-kongressen och Miljöpartiets påstådda vänstersväng letar sig in på flera stora borgerliga ledarsidor på lördagen. Politiken som MP klubbar i helgen indikerar att partiet försöker slåss med Vänsterpartiet om den absoluta vänsterytterpositionen i Sverige, tycker Expressens ledarsida. DI:s ledarskribent Tobias Wikström går ännu längre. Han menar att partiet i och med helgens beslut kring skatter och bidrag blir mest vänster i svensk politik – och han ger partiet namnet ”Vänsterpartiet De Gröna, revolutionärerna.” ”Man måste fråga sig hur Socialdemokraterna kan samarbeta med detta parti”, skriver han. Sydsvenskan menar att språkrören försökte blanda bort korten kring var partiet egentligen står – men noterar att många tolkar det som att partiet nu på allvar har klivit in i vänstergänget. ”I en annan tid i sin 40-åriga historia gjorde MP stor sak av att partiet varken låg till höger eller till vänster.” Omnis ledarsvep utgår från de största ledarsidorna i Sverige. Urvalet varierar dagligen.