Källor om teorin: Egentliga måltavlan bor i huset

0
64

Polisen jobbar utifrån teorin att den egentliga måltavlan för skottlossningen i Farsta i tisdags, där en man dog och en tonårspojke skadades, är en gängkriminell man som bor i byggnaden där skjutningen skedde. Det skriver Expressen med hänvisning till källor. Det kriminella nätverk som en man som bor i huset kopplas till uppges ligga i konflikt med andra grupperingar. Enligt tidningens uppgifter har han tidigare blivit utsatt för mordförsök i området. Pojken skottskadades i bland annat foten, knät och ryggen och lyckades enligt tidningen fly in i trapphuset, där polisen hittade honom skadad på andra våningen. Hans tillstånd uppges vara allvarligt men stabilt. Den man i 40-årsåldern som sköts ihjäl tros ha kommit i vägen för kulorna. Ingen är gripen misstänkt för mordet och mordförsöket.