Ikeas vd: Kan ta ett år innan världen är i fas igen

0
69

Det kan ta ett år innan världen kommer i fas igen efter de omfattande flaskhalsarna i leverantörsled. Det – i kombination med coronapandemins utmaningar – har gjort att de två senaste åren saknar motstycke i historien. Det konstaterar Jesper Brodin, vd för Ingka Group, som driver Ikeavaruhus runt om i världen. – Det har varit kaotiskt på alla plan, säger han i en intervju med TT. Utmaningarna till trots redovisade Ingka Group en försäljningstillväxt på 6 procent för verksamhetsåret 2020/2021, som avslutades den 31 augusti. Omsättningen för perioden uppgick till 37,4 miljarder euro, motsvarande 374 miljarder kronor. Ökat hemmasittande under pandemin gav ett visst uppsving, menar han. – Men jag trodde inte att vi skulle presentera ett sådant här resultat med tanke på de begränsningar vi har haft. Nyheten du läste här kommer från Omni Ekonomi, som är Omnis systerapp för affärsläsare. Omni Ekonomi ger Sveriges bästa bevakning av börs-, bolags- och marknadsnyheter. Omnis läsare erbjuds nu att läsa Omni Ekonomi gratis hela hösten (två månader, värde 318 kronor). Erbjudandet är helt utan förpliktelser, det blir ingen automatisk förlängning och du behöver inte ange något kreditkortsnummer. Erbjudandet gäller endast dig som inte har nyttjat prova-på-erbjudande från Omni Ekonomi tidigare.