I meningsmålingsbundet UP, Vishwakarma Vatikas for EBC-håndverkere

0
75

Mukhtar Abbas Naqvi (File)

Sentralregjeringen vil sette opp Vishwakarma Vatikas på Hunar Haats (talentmesser) i meningsmålingbundne Uttar Pradesh for å vise tradisjonelle ferdigheter og håndverk, tjenestemenn sa torsdag.

Minoritetsminister Mukhtar Abbas Naqvi og fagforeningsministrene Dharmendra Pradhan og Arjun Ram Meghwal vil innvie den første slike Vishwakarma Vatika og Hunar Haat i Rampur -distriktet – som har en befolkning på over 50 prosent muslimer – på 16. oktober.

Dette trekket blir sett på som en strategi for å imøtekomme andre tilbakestående klasser (OBC) i forkant av valget i UP – nærmere bestemt Pasmanda -muslimene eller Dalit -muslimene som tilhører ‘ Arzal ’ klasse så vel som hinduistiske samfunn som danner ekstremt tilbakestående klasser i staten.

https://images.indianexpress.com 2020/08/1×1.png

Ifølge BJP -kilder vil haatene nå fokusere på lokalsamfunn som Kahar, Kewat-Mallah, Kumhar, Kundja, Gujjar, Gaddi-Ghosi, Qureshi, Jogi, Mali, Teli, Darji, Nut, Banjara, Badhyi, Chudidar, Momin-Julaha, Mansuri, Dhuniya, Rangrej, Lohar, Halwayi, Hajjam, Dhobi, Bhishti, Mochi, Rajmishri etc.

Minister Naqvi sa til Indian Express: “Vishwakarma Vatikas vil bli satt opp på Hunar Haats for å fremme og bevare tradisjonelle ferdigheter for håndverkere og håndverkere, hvor de også vil vise hvordan Indias tradisjonelle utsøkte og elegante urfolks håndlagde produkter er laget. Statsminister Modi har også snakket om disse håndverkerne i sin Mann Ki Baat-tale, og han har snakket om behovet for å konsentrere seg om deres oppløftning. ”

Toppnyheter akkurat nå

Klikk her for mer

Kilder i BJP sa imidlertid at trekket vil være “politisk fordelaktig” for partiet i forkant av valgene i UP -forsamlingen. “Pasmanda -muslimene utgjør omtrent 30 prosent av UPs befolkning. Bortsett fra muslimene – dette er vanlige kaster blant muslimene og hinduer. Selv om mange av de lavere kaster
hinduer kan ha endret religion til islam, forblir kaste den samme. Så, keramikere, snekkere, smeder, gullsmedere – er vanlige i begge religionene. Dette er den vi konsentrerer oss om, ettersom disse samfunnene blir neglisjert av både Samajwadi -partiet og Bahujan Samajwadi -partiet, ”sa en BJP -leder.

Departementet vil organisere fire store Hunar Haats med Vishwakarma Vatikas i Rampur, Lucknow, Agra og Prayagraj, og disse vil bli avsluttet før valg blir kunngjort, sa kilder.

Vishwakarma Vatikas vil bli satt opp som eksklusive skap i Hunar Haats for å vise frem arbeidet som er utført av disse EBC -samfunnene, med demonstrasjoner og salg av produktene deres.

Når håndverkere kalles til å delta i Hunar Haats, gir regjeringen dem en daglig godtgjørelse på 1 500 Rs, togbillett, en ledsager som veileder dem og transportkostnader for produktene deres. Håndverkeren får også beholde hele salgsinntekten.

BJP lanserte en stasjon rettet mot OBC, spesielt i Uttar Pradesh tidligere denne måneden, og planlegger å gjennomføre over 200 stevner over hele staten. Partiet har prestert godt valgmessig blant disse samfunnene, og deres andel av stemmer har steget jevnt og trutt siden 2014. Statsminister Modi kunngjorde tidligere 27 prosent forbehold til OBCs i NEET og i en nylig utvidelse av Yogi Adityanath -kabinettet, tre OBC -ledere ble innført blant de syv nye ansiktene. OBC -samfunnet utgjør rundt 54 prosent av den totale UP -befolkningen.

📣 Indian Express er nå på Telegram. Klikk her for å bli med i kanalen vår (@indianexpress) og hold deg oppdatert med de siste overskriftene

Last ned Indian Express -appen for alle de siste India News.

  • Indian Express-nettstedet har vært vurdert GRØNN for sin troverdighet og troverdighet av Newsguard, en global tjeneste som vurderer nyhetskilder for sine journalistiske standarder.

© The Indian Express (P ) Ltd.