Hur man ser vilken data Twitter har på dig

0
83

Twitter samlar alla möjliga data om dig, från när du skapade ditt konto och placerar dig för personligt identifierande information som ditt namn, ålder och kön. Så här ser du vad Twitter vet om dig.

Innehållsförteckning

Vad vet Twitter om dig?
Hur du begär och laddar ner ditt dataarkiv
Hantera dina data

Vad vet Twitter om dig?

Twitter vet allt du delar med det, och det samlar in och lagrar den information du godkänner att låta den samla in och lagra. Denna information kan vara allt från din Twitter -kontoinformation som ditt telefonnummer och din e -postadress, din inloggningshistorik, din kontoaktivitet och till och med dina intressen.

Om du vill höra direkt från källan vilken information Twitter har på dig kan du kolla in dess hjälpsida — men här är en översikt för din bekvämlighet:

  • Kontoinformation: Din grundläggande kontoinformation, inklusive ditt användarnamn, e -postadress , telefonnummer, kontoskapningsinformation, födelsedag, kön, åldersintervall och profilplats.
  • Kontohistorik: Dina inloggningshistorikuppgifter och alla platser som du har använt Twitter från.
  • Appar och enheter: Webbläsare och mobila enheter som är associerade med och de appar som är anslutna till ditt konto.
  • Kontoaktivitet: De personer du har blockerat/stängt av.
  • < li> Intressen och annonsdata: Twitter gör antaganden om dina intressen baserat på olika konto- och enhetsinformation. Du kan se Twitter -annonspartnerna som har lagt dig till sin målgrupp.

Uppenbarligen lagras alla tweets som du har delat på Twitter eller privata meddelanden som du har skickat också. Om du vill ha detaljerad information om denna information måste du begära en kopia av ditt dataarkiv från Twitter.

RELATERAT: Så här tillåter du (eller Tillåt) Direktmeddelanden från alla på Twitter

Så här begär och laddar du ner ditt dataarkiv

Du kan begära en kopia av dina data från Twitter. Detta gör att du kan granska vilken information du har som flyter runt där ute så att du kan avgöra om du är bekväm med att hålla det så, om du vill strama din integritet på Twitter, eller om du ’ d föredrar att bara ta bort allt.

Annonsering

Du kan begära ditt dataarkiv antingen från din stationära eller mobilapp. Oavsett vilken enhet du använder loggar du in på ditt Twitter -konto. När du har loggat in sveper du åt höger på mobilen eller klickar på knappen Mer på skrivbordet för att visa navigationsmenyn.

Klicka eller tryck sedan på “ Inställningar och sekretess ” från navigeringsmenyn.

Härifrån är stegen lite annorlunda mellan stationär och mobil. Klicka på “ Ladda ner ett arkiv med dina data på skrivbordet. ” Om du är på mobilen måste du trycka på Konto & gt; Din Twitter -data & gt; Ladda ner arkiv.

Därifrån, oavsett om du är på mobilen eller skrivbordet, klicka eller tryck på “ Begär arkiv ” knappen.

Twitter skickar en verifieringskod till din e -post adress för att bekräfta att det är du. Ange verifieringskoden så får du ett meddelande om att begäran har mottagits.

Du måste ha lite tålamod, eftersom det kan ta upp till 24 timmar (eller ibland längre) att behandla din begäran. Twitter meddelar dig via e-post eller en push-avisering (eller båda) när din data är klar för nedladdning.

Hantera dina data

Till viss del kan du hantera vilken data som delas med eller på Twitter. Informationen du delar på Twitter beror naturligtvis på hur du känner för att twittra. Informationen du delar med Twitter kan hanteras (igen, till viss del) i Inställningar och sekretess & gt; Ditt konto.

Annons

Twitter har en ganska omfattande samling dokumentation som belyser allt du behöver veta om din integritet på Twitter. Läs noggrant igenom den för att veta vad dina rättigheter och Twitters policyer är.

Om du har bestämt dig för att du inte känner dig bekväm med mängden personlig information som ’ 8217; s flyter runt, då kan du ta bort ditt Twitter -konto. När du tar bort ditt Twitter -konto kommer all information att tas bort direkt från allmänheten. Det tar dock 30 dagar innan din information tas bort från Twitters servrar.

RELATERAD: Så här tar du bort ditt Twitter -konto < /p> LÄS NÄSTA

  • & rsaquo; Så här ändrar du land eller region i Google Play Butik
  • & rsaquo; Valve Now förbjuder Steam -spel med Blockchain, NFT eller Crypto
  • & rsaquo; PC-spel installerar drivrutiner på låg nivå i Windows
  • & rsaquo; Så här använder du COUNTIF -formeln i Microsoft Excel
  • & rsaquo; Microsoft överger planer för 3D -emoji i Windows 11