Hoe u Microsoft OneDrive op Windows 10 kunt resetten om synchronisatieproblemen op te lossen

0
80

OneDrive synchroniseert met uw Windows 10-apparaat om een ​​back-up van uw bestanden naar de cloud, maar soms kunnen er problemen zijn waardoor de synchronisatie niet correct werkt. Het resetten van OneDrive zou deze problemen mogelijk kunnen oplossen.

Inhoudsopgave

Wat gebeurt er als je reset OneDrive?
Probeer eerst OneDrive opnieuw op te starten
Hoe u Microsoft OneDrive kunt resetten

Wat gebeurt er als u OneDrive resetten?

OneDrive is geweldig, maar het is niet foutloos. Hoewel dit niet vaak voorkomt, moet u mogelijk af en toe OneDrive one Windows 10 opnieuw instellen om synchronisatieproblemen op te lossen. Maar voordat u OneDrive opnieuw instelt, is het goed om te weten wat er daadwerkelijk gebeurt als u dit doet.

GERELATEERD: OneDrive uitschakelen en uit bestand verwijderen Explorer op Windows 10

Het belangrijkste is dat u geen gegevens verliest wanneer u OneDrive opnieuw instelt. Alle bestanden die lokaal op uw pc zijn opgeslagen, blijven op uw pc staan ​​en alle bestanden die in OneDrive zijn opgeslagen, blijven in OneDrive.

Wat er echter gebeurt, is dat alle bestaande verbindingen worden verbroken – het hele punt van de reset is om los te koppelen en opnieuw verbinding te maken. Als u alleen specifieke mappen hebt geselecteerd om een ​​back-up naar OneDrive te maken, moet u deze instellingen opnieuw uitvoeren wanneer u opnieuw verbinding maakt met OneDrive. OneDrive onthoudt uw vorige instellingen niet.

Klinkt als een pijn? Het is echt niet zo'n moeilijk proces, maar je kunt altijd proberen om OneDrive gewoon opnieuw op te starten. In tegenstelling tot een volledige reset, waarbij je instellingen worden gereset en de verbinding tussen je Windows 10-pc en OneDrive wordt verbroken, wordt bij een herstart gewoon OneDrive afgesloten en opnieuw opgestart, terwijl alle instellingen intact blijven.

Probeer eerst OneDrive opnieuw op te starten

Het herstarten van OneDrive kan eventuele verbindingsproblemen oplossen die ervoor zorgen dat OneDrive niet goed synchroniseert. Om OneDrive opnieuw te starten, klikt u met de rechtermuisknop op het OneDrive-pictogram in het systeemvak van het bureaublad en klikt u vervolgens op 'OneDrive sluiten'. uit het menu.

Advertentie

Er verschijnt een meldingsvenster met de vraag of u zeker weet dat u OneDrive wilt sluiten. Klik op de knop “OneDrive sluiten” knop om te bevestigen.

Eenmaal geselecteerd, wordt OneDrive gesloten en verdwijnt het pictogram uit het systeemvak. Nu moet je het opnieuw starten. Typ hiervoor “OneDrive” in het Windows-zoekvak en kies vervolgens de “OneDrive” app uit de zoekresultaten.

OneDrive wordt nu opnieuw opgestart en , als alles goed gaat, begint de synchronisatie weer correct. Zo niet, dan is een volledige reset wellicht wat u nodig heeft.

Hoe u Microsoft OneDrive kunt resetten

Om OneDrive op uw pc met Windows 10 opnieuw in te stellen, opent u de app Uitvoeren door op Windows+R te drukken. Je kunt desgewenst ook de opdrachtprompt voor dit proces gebruiken.

Vervolgens moet u het bestandspad van het uitvoerbare bestand van OneDrive invoeren, gevolgd door /reset, in het tekstvak van de app Uitvoeren. Het bestandspad van het .exe-bestand kan om verschillende redenen verschillen, maar is meestal een van de onderstaande opdrachten. U kunt deze opdrachten eens proberen. Als de opdracht de juiste opdracht is, wordt OneDrive opnieuw ingesteld. Als de opdracht die u invoert een onjuist bestandspad bevat, ontvangt u gewoon een foutmelding & #8212;anders gebeurt er niets. Blijf proberen totdat je de juiste hebt gevonden.

Advertentie

Natuurlijk, als je niet van raden houdt, kun je het onedrive.exe-bestand zoeken in Verkenner, noteer het bestandspad, en voer de opdracht uit.

%localappdata%MicrosoftOneDriveonedrive.exe /reset C:Program FilesMicrosoft OneDriveonedrive.exe /reset C:Program Files (x86)Microsoft OneDriveonedrive. exe /reset

Zodra u de opdracht heeft ingevoerd, drukt u op de Enter-toets of klikt u op “OK.”

Je moet nu OneDrive opnieuw opstarten. Typ “OneDrive” in de Windows-zoekbalk en klik vervolgens op “OneDrive” uit de zoekresultaten.

OneDrive wordt nu geopend en gestart automatisch synchroniseren van uw bestanden en mappen. Nogmaals, als je OneDrive eerder hebt verteld om alleen specifieke bestanden en mappen te synchroniseren, moet je die instellingen opnieuw doen.

GERELATEERD: OneDrive configureren om Synchroniseer alleen bepaalde mappen in Windows 10

LEES VOLGENDE

  • › Land of regio wijzigen in de Google Play Store
  • › Valve verbiedt nu Steam-games met Blockchain, NFT of Crypto
  • › PC-games installeren stuurprogramma's op laag niveau in Windows
  • › De AANTAL.ALS-formule gebruiken in Microsoft Excel
  • › Microsoft stopt met plannen voor 3D Emoji op Windows 11