Hoe u kunt zien welke gegevens Twitter over u heeft

0
67

Twitter verzamelt allerlei soorten gegevens over u, vanaf het moment dat u uw account aanmaakte en plaatsen waar u bent geweest, tot persoonlijk identificeerbare informatie zoals uw naam, leeftijd en geslacht. Hier leest u hoe u kunt zien wat Twitter over u weet.

Inhoudsopgave

Wat weet Twitter over u?
Hoe u uw gegevensarchief kunt aanvragen en downloaden
Uw gegevens beheren

Wat weet Twitter over jou?

Twitter weet alles wat je ermee deelt, en het verzamelt en bewaart de informatie die je ermee instemt om het te laten verzamelen en opslaan. Deze informatie kan van alles zijn, van uw Twitter-accountgegevens, zoals uw telefoonnummer en e-mailadres, uw inloggeschiedenis, uw accountactiviteit en zelfs uw interesses.

Als u rechtstreeks van de bron wilt horen welke informatie Twitter heeft, kunt u de helppagina bekijken—maar hier is voor uw gemak een overzicht:

  • Accountgegevens: uw basisaccountgegevens, inclusief uw gebruikersnaam en e-mailadres , telefoonnummer, details voor het aanmaken van een account, geboortedatum, geslacht, leeftijdscategorie en profiellocatie.
  • Accountgeschiedenis: uw inloggeschiedenisgegevens en alle locaties waar u Twitter heeft geopend.
  • Apps en apparaten: de browsers en mobiele apparaten die zijn gekoppeld aan en de apps die zijn gekoppeld aan uw account.
  • Accountactiviteit: de mensen die je hebt geblokkeerd/gedempt.
  • Interesse- en advertentiegegevens: Twitter maakt aannames over je interesses op basis van verschillende account- en apparaatgegevens. U kunt de Twitter-advertentiepartners zien die u hebben toegevoegd aan hun doelgroep.

Uiteraard worden alle Tweets die je op Twitter hebt gedeeld of privéberichten die je hebt verzonden, ook opgeslagen. Als je de details van deze informatie wilt, moet je een kopie van je gegevensarchief opvragen bij Twitter.

GERELATEERD: Hoe toe te staan (of niet toestaan) Directe berichten van iedereen op Twitter

Uw gegevensarchief aanvragen en downloaden

U kunt bij Twitter een kopie van uw gegevens opvragen. Dit stelt je in staat om te bekijken welke informatie je hebt, zodat je kunt beslissen of je het zo wilt houden, of je je privacy op Twitter wilt aanscherpen, of dat je Het liefst zou u alles gewoon willen verwijderen.

Advertentie

U kunt uw gegevensarchief opvragen via uw desktop- of mobiele app. Log in op uw Twitter-account, ongeacht het apparaat dat u gebruikt. Nadat u bent ingelogd, veegt u naar rechts op uw mobiel of klikt u op de knop Meer op het bureaublad om het navigatiemenu te openen.

Klik of tik vervolgens op “Instellingen en privacy” uit het navigatiemenu.

Vanaf hier zijn de stappen een beetje anders tussen desktop en mobiel. Klik op het bureaublad op “Download een archief van uw gegevens.” Als je mobiel bent, moet je op Account > Uw Twitter-gegevens > Archief downloaden.

Vanaf daar, of je nu mobiel of desktop gebruikt, klik of tik op het “Archief aanvragen” knop.

Twitter stuurt een verificatiecode naar uw e-mail adres om te bevestigen dat u het bent. Voer de verificatiecode in en u krijgt een bericht dat het verzoek is ontvangen.

Je moet wat geduld hebben, aangezien het tot 24 uur (of soms langer) kan duren om je verzoek te verwerken. Twitter zal je via e-mail of een pushmelding (of beide) op de hoogte stellen wanneer je gegevens klaar zijn om te downloaden.

Je gegevens beheren

Je kunt tot op zekere hoogte zelf beheren welke gegevens met of op Twitter worden gedeeld. De informatie die je op Twitter deelt, hangt natuurlijk af van waar je zin in hebt om te tweeten. De informatie die u met Twitter deelt, kan (opnieuw, tot op zekere hoogte) worden beheerd in Instellingen en Privacy > Uw account.

Advertentie

Twitter heeft een behoorlijk uitgebreide verzameling documentatie waarin alles wordt belicht wat u moet weten over uw privacy op Twitter. Lees het aandachtig door om te weten wat uw rechten en het beleid van Twitter zijn.

Als u heeft besloten dat u zich niet op uw gemak voelt met de hoeveelheid persoonlijke informatie die u 8217;s rondzweven, dan kun je je Twitter-account verwijderen. Wanneer u uw Twitter-account verwijdert, wordt al uw informatie onmiddellijk van het publiek verwijderd. Het duurt echter 30 dagen voordat uw gegevens van de Twitter-servers zijn verwijderd.

GERELATEERD: Hoe u uw Twitter-account kunt verwijderen< /p> LEES VOLGENDE

  • › Hoe u kunt controleren welke websites toegang hebben tot uw locatie in Mozilla Firefox
  • › Het Configuratiescherm openen op Windows 11
  • › Schermafbeeldingen van volledige pagina's maken in Chrome op Android
  • › Je Twitch-wachtwoord is niet gelekt tijdens de grote hack
  • › Wat is bètatesten?