“Ha full tro på Sonia Gandhis ledarskap”: Navjot Sidhu efter mötet i Delhi

0
65

Navjot Singh Sidhu lämnar efter att ha träffat kongressledarna KC Venugopal och Harish Rawat i New Delhi på torsdagen. (Express Foto av Tashi Tobgyal)

Kongressledare Navjot Singh Sidhu träffade på torsdagen höga partiledare vid AICC: s högkvarter i New Delhi och sa att han har full tro på partichef Sonia Gandhis ledarskap och alla beslut som fattas av hon kommer att vara acceptabelt.

“ Jag har redan uttryckt min oro för partiets överkommando och jag är säker på att alla beslut som kommer att tas av kongressens president skulle vara i partiets och Punjabs bästa, ” sa han till journalister efter ett timmars möte med AICC: s generalsekreterare (organisation) KC Venugopal och partiets generalsekreterare för Punjab-affärer Harish Rawat vid partiets högkvarter. “ Jag har full tro på ledarskapet, ” tillade han.

Rawat sa att “ Navjot Sidhu har blivit ombedd att arbeta som ordförande i Punjab -kongressen och inrätta organisationsstrukturen och stärka den. ”

https://images.indianexpress.com 2020/08/1×1.png

Detta kommer en dag efter att Sidhu gick live på sin Facebook -sida och sa att han inte kommer att göra kompromisser i sin politiska karriär .

Medan han tackade partiets överkommando för att han gav honom respekt och hedrade hans förtjänst, sa Sidhu att det var en större kamp för honom, systemet behövde förändras och människor som honom skulle komma och gå.

I videon sa Sidhu: ”När du måste byta system så bekämpar du inte individer. Korruption börjar från botten. Men korruptionen spikas uppifrån. Det börjar sedan rinna nedåt. Jag är nöjd med att stå emot sådana korrupta system. Jag har aldrig kompromissat. Jag erkänner alla de människor som har gett mig respekt och hedrat min förtjänst. Men det finns en större kamp. ”

Sidhus senaste video hade visat nyfikenhet, eftersom han var upprörd över Punjab -regeringen för att utse APS Deol till AG och IPS Sahota som DGP.

Tidigare den här veckan hade Sidhu också missat bröllopsceremoni med chefsminister Charanjit Singh Channis son , vilket spekulerar i ökade spänningar inom partiet. Han rådde senare sin egen regering genom en tweet som sade: ”Punjab måste förhindra & amp; förbereda, snarare än ångra & amp; reparera … Privata termiska växter flytande riktlinjer, straffa inhemska konsumenter genom att inte behålla kollager på 30 dagar bör straffas. Det är dags att aggressivt arbeta med Solar PPA, & amp; taket solenergi ansluten till nätet! ”

Han syftade på kolbristen som staten står inför.

Utnämnd till PPCC -chef den 19 juli, Sidhu avgick i september, minuter efter tilldelning av portföljer till ministrar i den nya regeringen under ledning av Charanjit Singh Channi som efterträdde Amarinder Singh som chefsminister.

Enligt kongressledare som är bekanta med utvecklingen i Punjab, även om Sidhu hade sin åsikt i några av de avgörande besluten efter kapten Amarinder Singhs avgång från topposten, var han “arg och upprörd” över att hans förslag ignorerades vid utnämningen av någon topp tjänstemän.

📣 Indian Express finns nu på Telegram. Klicka här för att gå med i vår kanal (@indianexpress) och hålla dig uppdaterad med de senaste rubrikerna

För alla de senaste India News, ladda ner Indian Express -appen.

  • Indian Express-webbplatsen har betygsatt GRÖN för sin trovärdighet och trovärdighet av Newsguard, en global tjänst som rankar nyhetskällor för sina journalistiska standarder.

© IE Online Media Services Pvt Ltd