Eneroth kallar till samtal – vill undvika kaos

0
57

Infrastrukturminister Tomas Eneroth (S) kallar till sig transportsektorns olika parter för ett rundabordssamtal med det uttalade syftet att Sverige ska undvika det lastbilskaos som skakat Storbritannien. Eneroth säger enligt TT att han vill se hela branschen ta ansvar för att det är attraktivt att jobba med transport. – Vi ser hur det går i länder där man inte har byggt upp egen kapacitet, utan litar till att chaufförer med dumpade löner och usla arbetsvillkor ska stå för en stor del av landets transporter. Sverige går inte den vägen. Nyheten du läste här kommer från Omni Ekonomi, som är Omnis systerapp för affärsläsare. Omni Ekonomi ger Sveriges bästa bevakning av börs-, bolags- och marknadsnyheter. Omnis läsare erbjuds nu att läsa Omni Ekonomi gratis hela hösten (två månader, värde 318 kronor). Erbjudandet är helt utan förpliktelser, det blir ingen automatisk förlängning och du behöver inte ange något kreditkortsnummer. Erbjudandet gäller endast dig som inte har nyttjat prova-på-erbjudande från Omni Ekonomi tidigare.