Dr Gangakhedkar i WHOs ekspertgruppe for å studere opprinnelsen til nye patogener

0
96

Dr RR Gangakhedkar

Dr RR Gangakhedkar, tidligere leder for epidemiologi og smittsomme sykdommer ved Indian Council of Medical Research (ICMR), er valgt ut for Verdens helseorganisasjon (WHO) ) ekspertgruppe som vil undersøke opprinnelsen til nye og gjenoppstående patogener av potensielle epidemier og pandemier, inkludert SARS-CoV-2.

Dr Gangakhedkar, som er basert i Pune , trakk seg som sjef for epidemiologi og smittsomme sykdommer ved ICMR i juni i fjor. Da han ble kontaktet torsdag, sa han til The Indian Express at dette var en “mulighet til å bidra til velferd for menneskeheten og mitt land”.

WHO onsdag kunngjorde de foreslåtte medlemmene av sin Scientific Advisory Group for Origins of Novel Pathogener (SAGO), som vil gi råd om utvikling av et globalt rammeverk for å definere og veilede studier på feltet.

https: //images.indianexpress.com 2020/08/1×1.png

De 26 forskerne, fra flere land, vil tjene i sin personlige kapasitet til å representere det brede spekteret av disipliner som er relevante for nye og nye sykdommer. “Fremveksten av nye virus med potensial til å utløse epidemier og pandemier er et faktum i naturen, og selv om SARS-CoV-2 er det siste slike viruset, vil det ikke være det siste,” sa Dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus, WHO-direktør Generelt.

“Å forstå hvor nye patogener kommer fra, er avgjørende for å forhindre fremtidige utbrudd med epidemisk og pandemisk potensial, og krever et bredt spekter av ekspertise …” sa han.

Dr Gangakhedkar hadde blitt ansiktet til ICMR under mediakonferanser om pandemien.

Den raske fremveksten og spredningen av SARS-CoV-2 har understreket viktigheten av å være forberedt på enhver fremtidig hendelse, for å kunne identifisere nye patogener tidlig og for å ta opp risikofaktorene, sa en uttalelse fra WHO.

📣 Indian Express er nå på Telegram. Klikk her for å bli med i kanalen vår (@indianexpress) og hold deg oppdatert med de siste overskriftene

Last ned Indian Express -appen for alle de siste India News.

  • Indian Express-nettstedet har vært vurdert GRØNN for sin troverdighet og troverdighet av Newsguard, en global tjeneste som vurderer nyhetskilder for sine journalistiske standarder.

© The Indian Express (P ) Ltd.