Dansk mann mistenkt for å ha drept fem med pil og bue i Norge

0
87

Politifolk etterforsker etter at flere mennesker ble drept og andre ble skadet av en mann som brukte pil og bue for å utføre angrep, i Kongsberg, Norge 13. oktober 2021. (Hakon Mosvold/NTB /via Reuters)

En 37 år gammel dansk statsborger er mistenkt for å ha drept fem mennesker i et bue-og-pil-angrep i den norske byen Kongsberg i en sjelden hendelse med massedrap i Norge, opplyste politiet torsdag.

To personer, inkludert en politibetjent, ble såret i angrepene onsdag kveld, som skjedde forskjellige steder i byen, 68 km sørvest for hovedstaden, Oslo.

< p>“ Politiet gir denne informasjonen på grunn av alle ryktene på sosiale medier om personer som ikke er knyttet til disse veldig alvorlige handlingene, ” politiet sa i en uttalelse der de ga den mistenkte nasjonalitet, men ikke identitet.

https://images.indianexpress.com 2020/08/1×1.png

Mistenkte, som var pågrepet, antas å ha opptrådt alene, opplyser politiet. De sa ingenting om et mulig motiv.

Dødstallet var det verste av noen angrep i Norge siden 2011, da ekstrem høyreekstremist Anders Behring Breivik drepte 77 mennesker, de fleste tenåringer i en ungdomsleir.

Angrepene pågikk i mer enn en halv time over et “ stort område ” av Kongsberg, blant annet i en Coop Extra -matbutikk, sa Aftenposten -avisen at politiet sa det. En kvinne som bodde i nærheten av butikken sa at hun hadde hørt alarmer da hun gikk hjem. “ Jeg så en gruppe politifolk, inkludert en som holdt flere piler i hånden, ” fortalte kvinnen, Marit Hoefle, til avisen.

Etterforskerne vurderer om angrepene utgjorde en terrorhandling, og sa at de ville gi en mer detaljert redegjørelse for hendelsen senere på torsdag. Politiet avhørte den mistenkte, og han samarbeidet, sa hans forsvarsadvokat.

“ Han samarbeider og gir detaljerte uttalelser om denne hendelsen, ” advokat Fredrik Neumann fortalte NRK.

En bue og pil hadde blitt brukt i minst flere av angrepene, sa politiet og la til at de undersøkte om det ble brukt et annet våpen. Bilder fra en av åstedene viste en pil som så ut til å sitte fast i veggen i en trepanelbygning.

Omkring 28 000 mennesker bor i Kongsberg kommune. Etter angrepene sa politidirektoratet at det hadde beordret offiserer over hele landet til å bære skytevåpen. Norsk politi er normalt ubevæpnet, men offiserer har tilgang til våpen ved behov.

📣 Indian Express er nå på Telegram. Klikk her for å bli med i kanalen vår (@indianexpress) og hold deg oppdatert med de siste overskriftene

Last ned Indian Express -appen for alle de siste verdensnyhetene.

  • Indian Express-nettstedet har vært vurdert GRØNN for sin troverdighet og troverdighet av Newsguard, en global tjeneste som vurderer nyhetskilder for sine journalistiske standarder.