Bhutan, Kina signerer pakt om grenseforhandlinger, India tar til etterretning

0
60

Talsmann for utenriksdepartementet Arindam Bagchi. (Video screengrab)

India på torsdag sa at det “ bemerket ” avtalen mellom Bhutan og Kina om et “ tretrinns veikart ” for å fremskynde forhandlinger for å løse grensekonflikten.

Undertegnelsen av pakten kom fire år etter at den indiske og kinesiske hæren ble låst inne i en 73-dagers avstand ved Doklam-krysset etter at Kina prøvde å forlenge en veien i området som Bhutan hevdet tilhørte den.

“ Vi har notert oss signeringen av Memorandum of Understanding (MoU) mellom Bhutan og Kina i dag. Du er klar over at Bhutan og Kina har hatt grenseforhandlinger siden 1984. India har på samme måte holdt grenseforhandlinger med Kina, ” Utenriksdepartementet ’ offisiell talsperson, Arindam Bagchi, sa.

https://images.indianexpress.com 2020/08/1×1.png Toppnyheter akkurat nå

Klikk her for mer

I en uttalelse sa Bhutan at utenriksminister Lyonpo Tandi Dorji og Kinas assisterende utenriksminister, Wu Jianghao, torsdag signerte avtalen om “ tretrinns veikart ” for å fremskynde grenseforhandlingene mellom Bhutan og Kina. “ Handlingsplanen for tretrinns veikart vil gi en ny impuls til grensesamtalene, ” sa det bhutanske utenriksdepartementet.

Mening | Hva India kan lære av Kinas utenrikspolitikk i utvikling

Det forventes at gjennomføringen av dette veikartet i en ånd av velvilje, forståelse og tilpasning vil føre til at grenseforhandlingene lykkes konklusjon som er akseptabel for begge sider, sa den.

Forhandlingene som har blitt ført i en ånd av forståelse og tilpasning har blitt styrt av 1988s felles kommunikasjon om de veiledende prinsippene for bosetting av grensen og 1998 -avtalen om opprettholdelse av fred, ro og status quo i grenseområdene Bhutan-Kina, ” sa det bhutanske utenriksdepartementet.

“ Under det tiende ekspertgruppemøtet i Kunming i april i år ble de to sidene enige om et tre-trinns veikart som skal bygge på 1988-veiledningsprinsippene og bidra til å fremskynde de pågående grenseforhandlingene, ” sa det.

Bhutan deler en over 400 km lang grense med Kina, og de to landene har holdt over 24 runder med grensesamtaler for å løse tvisten.

< strong> Med PTI

📣 Indian Express er nå på Telegram. Klikk her for å bli med i kanalen vår (@indianexpress) og hold deg oppdatert med de siste overskriftene

Last ned Indian Express -appen for alle de siste India News.

  • Indian Express-nettstedet har vært vurdert GRØNN for sin troverdighet og troverdighet av Newsguard, en global tjeneste som vurderer nyhetskilder for sine journalistiske standarder.

© The Indian Express (P ) Ltd.