10 ting du kan gjøre med dine gamle mobiltelefoner

0
61

I USA eier 85% av mobiltelefonbrukerne en smarttelefon. Det betyr at det sannsynligvis er mange ikke-så-smarte telefoner som roter i støvete skuffer. Men før du kaster disse telefonene i søpla (faktisk ikke gjør det i det hele tatt), hvorfor ikke vurdere en av disse tingene du kan gjøre med dine gamle mobiltelefoner.

1. Kast den i bagasjerommet for nødssituasjoner

Eldre telefoner hadde batterier som varte i dager eller uker. Du kan kjøpe et forhåndsbetalt SIM-kort, laste det opp med litt taletid og la det ligge i bilen din i nødstilfeller. Husk å slå på telefonen med noen måneders mellomrom for å kontrollere batteriet.

Innholdsfortegnelse

2. Doner den til noen som kan bruke den

Eldre mobiltelefoner er helt greie for å ringe og bruke tekstmeldinger. Mange mennesker har fortsatt bruk for den grunnleggende funksjonaliteten. Å donere gamle telefoner som ellers fungerer godt til en butikk i godwillstil eller en lokal veldedighet kan være et godt sted å starte.

3. Bygg noe kult

Til tross for at de anses å være foreldede, er eldre telefoner fremdeles sofistikerte teknologier. Du finner mange prosjekter på internett som beskriver hvordan du kan bruke gamle telefoner eller bare deler til forskjellige kule prosjekter.

Hvis du kan få tak i en Arduino eller en annen tilsvarende mikrokontroller, åpnes omfanget for gamle telefoner på nytt betydelig. Et godt eksempel er å bruke den gamle telefonen som en GSM -modul i stedet for å kjøpe en dedikert enhet.

4. Ta retrobilder

Selv om du kanskje ikke vil erstatte Samsung S21 Ultra med en gammel telefonkamera for å ta vanlige bilder, er det en økende kjærlighet til bilder med en retro sjarm. Du kan prøve å bruke et retrofilter, men ingenting lever opp til å bruke gammeldags kamerautstyr.

Det er spesielt morsomt å ta bilder av samtidige ting ved hjelp av gamle kameraer, og en gammel kameratelefon er en fin måte å komme i gang med denne hobbyen.

5. Bruk den til å koble fra

Det er økende bekymring for hvordan smarttelefoner forårsaker tvangsmessig og vanedannende atferd. Den konstante dråpen av varsler og informasjon holder oss hekta, selv når vi skal slå av og lade opp mental energi.

Din gamle mobiltelefon, som ikke er i stand til å kjøre apper på sosiale medier, kan være den perfekte ferietelefonen. Det lar fortsatt folk komme i kontakt med deg i en nødssituasjon, men det prøver ikke hele tiden å få oppmerksomheten din. Så når du tar din neste ferie, kan du la smarttelefonen være hjemme og pakke den enkle telefonen i stedet.

6. Bruk den som en MP3 -spiller

Mens folk handler om musikkstreaming i disse dager, er det alltid plass til en dedikert musikkspiller. I stedet for å løpe med din dyre og skjøre smarttelefon for musikk, hvorfor ikke laste opp den gamle telefonen din med dine favoritt MP3 -er? Kombinert med et gammelt HiFi -system kan den gamle telefonen din også lage en brukbar jukeboks som fungerer selv om nettverket er ute.

7. Spill klassiske telefonspill

Det er lett å glemme at før smarttelefoner var det allerede mange mobilspill verdt å oppleve. Retro -spill er enormt i dag, men det er ikke begrenset til klassiske spillkonsoller som NES eller gamle DOS -spill. Et godt eksempel er Doom RPG.

En utmerket turbasert oppfatning av den klassiske action-shooteren. Visst, du kan kjøre disse spillene på en emulator, men ingenting er bedre enn å oppleve dem på den originale maskinvaren.

8. Bruk det som et grunnleggende modem

Selv om dette ikke er mulig med gamle telefoner, kan de fleste senegenerasjons funksjonstelefoner brukes som et modem. De støtter kanskje bare langsommere datastandarder som EGPR eller 3G, men det kan fortsatt være nok for ulike prosjekter eller bruk av lav båndbredde.

9. Ta det fra hverandre for moro skyld

Hvis du uansett skulle bli kvitt den gamle telefonen, hvorfor ikke ta dette som en mulighet til å lære litt om gadgetene du bruker? Uten frykt for å ødelegge noe viktig, ta ut noen skrutrekkere og ta den gamle telefonen fra hverandre. Du kan til og med søke etter en nedrivningsguide for den telefonmodellen på nettsteder som YouTube, som hjelper deg med å identifisere de forskjellige komponentene.

Den gode nyheten er at du ikke trenger å sette alt sammen igjen hvis du ikke vil. Likevel gir det deg en haug med elektronikk, som bare gir et siste alternativ før du er ferdig med den gamle telefonen.

10. Resirkuler det!

Det er to gode grunner til ikke å la gamle mobiltelefoner havne i en dump. For det første kan disse metallene være skadelige under noen omstendigheter. Selv om moderne elektronikk reduserer eller minimerer giftige stoffer, er det alltid noen der inne.

< /figur>

For det andre kan mobiltelefoner ha sjeldne stoffer som gull og kobber, og det er vanskelig å trekke dem ut fra en vanlig dump. Det er bedre å sende den gamle telefonen til resirkulatoren og sette de sjeldne materialene tilbake i omløp for bruk med nye enheter. Det er noe som heter konfliktmineraler, og ved å resirkulere telefonen hjelper du med å redusere dette problemet, bare om det er litt.