10 saker du kan göra med dina gamla mobiltelefoner

0
225

I USA äger 85% av mobiltelefonanvändarna en smartphone. Det betyder att det förmodligen är många inte-så-smarta telefoner som rör ihop dammiga lådor. Men innan du slänger dessa telefoner i papperskorgen (gör faktiskt inte det alls), varför inte överväga en av dessa saker du kan göra med dina gamla mobiltelefoner.

1. Kasta den i bagageutrymmet för nödsituationer

Äldre telefoner hade batterier som varade i dagar eller till och med veckor. Du kan köpa ett förbetalt SIM-kort, ladda upp det med lite samtalstid och lämna det i bilen för nödsituationer. Kom ihåg att slå på telefonen varannan månad för att kontrollera batteriet.

Innehållsförteckning

2. Donera den till någon som kan använda den

Äldre mobiltelefoner är perfekt för att ringa och använda textmeddelanden. Många människor använder fortfarande den grundläggande funktionaliteten. Att skänka gamla telefoner som annars fungerar bra till en butik i goodwillstil eller en lokal välgörenhet kan vara ett bra ställe att börja.

3. Bygg något coolt

Trots att de anses vara föråldrade är äldre telefoner fortfarande sofistikerade tekniska delar. Du hittar många projekt på internet som beskriver hur du kan använda gamla telefoner eller bara delar till olika häftiga projekt.

Om du kan få tag på en Arduino eller annan likvärdig mikrokontroller öppnas utrymmet för återanvända gamla telefoner betydligt. Ett bra exempel är att använda din gamla telefon som en GSM -modul istället för att köpa en dedikerad enhet.

4. Ta retrobilder

Även om du kanske inte vill ersätta din Samsung S21 Ultra med en gammal telefonkamera för att ta dina vanliga foton, finns det en växande kärlek till bilder med en retro charm. Du kan prova att använda ett retrofilter, men ingenting lever upp till att använda gammaldags kamerautrustning.

Det är särskilt roligt att ta foton av samtida saker med hjälp av gamla kameror och en gammal kameratelefon är ett bra sätt att komma igång med denna hobby.

5. Använd den för att koppla bort

Det finns en växande oro för hur smartphones orsakar tvångsmässiga och beroendeframkallande beteenden. Den ständiga droppen av meddelanden och information håller oss fast, även när vi borde stänga av och ladda vår mentala energi.

Din gamla mobiltelefon, som inte kan köra appar för sociala medier, kan vara den perfekta semestertelefonen. Det låter fortfarande människor komma i kontakt med dig i en nödsituation, men det försöker inte ständigt få din uppmärksamhet. Så när du tar din nästa semester, kanske lämna smarttelefonen hemma och packa den enkla telefonen istället.

6. Använd den som en MP3 -spelare

Medan människor handlar om musikstreaming nuförtiden, finns det alltid plats för en dedikerad musikspelare. Varför inte ladda upp din gamla telefon med dina favorit MP3 -filer istället för att springa med din dyra och sköra smartphone för musik? Kombinerat med ett gammalt HiFi -system kan din gamla telefon också göra en användbar jukebox som fungerar även när nätverket är ute.

7. Spela klassiska telefonspel

Det är lätt att glömma att innan smartphones fanns det redan massor av mobila spel som var värda att uppleva. Retrospel är enormt idag, men det är inte begränsat till klassiska spelkonsoler som NES eller gamla DOS -spel. Ett bra exempel är Doom RPG.

Ett utmärkt turbaserat tag på den klassiska actionspelaren. Visst, du kan köra dessa spel på en emulator, men det är inget bättre än att uppleva dem på den ursprungliga hårdvaran.

8. Använd det som ett grundläggande modem

Även om detta inte är möjligt med gamla telefoner kan de flesta sena generationens funktionstelefoner användas som modem. De stöder kanske bara långsammare datastandarder som EGPR eller 3G, men det kan fortfarande vara tillräckligt för olika projekt eller fall med låg bandbredd.

9. Take It Apart for Fun

Om du ändå skulle bli av med din gamla telefon, varför inte ta det här som ett tillfälle att lära dig lite om de prylar du använder? Utan någon rädsla för att bryta något viktigt, ta ut några skruvmejslar och ta isär den gamla telefonen. Du kan till och med söka efter en nedrivningsguide för den telefonmodellen på webbplatser som YouTube, som hjälper dig att identifiera de olika komponenterna.

Den goda nyheten är att du inte behöver sätta ihop allt igen om du inte vill. Ändå lämnar det dig en hög elektronik, vilket bara lämnar ett sista alternativ innan du är klar med din gamla telefon.

10. Återvinn det!

Det finns två utmärkta skäl att inte låta gamla mobiltelefoner hamna i en soptipp. För det första kan dessa metaller vara skadliga under vissa omständigheter. Även om modern elektronik minskar eller minimerar giftiga ämnen, finns det alltid några där.

< /figure>

För det andra kan mobiltelefoner ha sällsynta ämnen som guld och koppar, och det är svårt att extrahera dem från en vanlig soptipp. Det är bättre att skicka din gamla telefon till återvinnaren och sätta tillbaka dessa sällsynta material för användning med nya enheter. Det finns något som heter konfliktmineraler, och genom att återvinna telefonen hjälper du till att minska problemet, om än bara med lite.