Stark vecka i Stockholm – vinstvarning lyfte Scandic

0
103

Vecka 41 blev urstark för Stockholmsbörsen som efter tre raka uppgångsdagar lyfte även under fredagen, i likhet med övriga Europa. Vid stängning stod index över 4 procent högre än för en vecka sedan – för dagen på:

• OMXSPI: +0,9%
• OMXS30: +0,8%

H&M och Boliden toppade storbolagsindexet med uppgångar på över 2 procent. I botten fanns Sinch med ett fall på 1,5 procent. Näst mest omsatt var First North-listade Aegirbio, som initialt steg över 30 procent men som föll ihop fullständigt och stängde mer än 17 procent lägre. Pandemidrabbade Scandic har lämnat en omvänd vinstvarning för det tredje kvartalet. Aktien belönades med en uppgång på 5 procent. Atrium Ljungberg och Elanders har fått bekänna färg för Q3. Atriums förvaltningsresultat kom in sämre än väntat. Även hyresintäkterna kom in strax under förväntan. Aktien backade 2 procent. Elanders redovisar ett ebita-resultat klart sämre än samma period förra året. Aktien stängde nära nollan. Fastighetsmiljardären Ilija Batljan har klivit in som ny storägare i Episurf via sitt bolag Health Runner. Det framkom i samband med att bolaget släppte preliminära siffror under torsdagskvällen. Aktien rusade över 25 procent. Sivers Semiconductors förvärvar Mixcomm och avser ta in 400 miljoner kronor i en riktad emission. Aktien föll 12 procent på förvärvet. Byggfakta och Netel gjorde debut på fredagen. Byggfakta stängde strax över 71 kronor – att jämföra med teckningskursen på 75 kronor. Netel stängde strax under sin teckningskurs på 48 kronor. New York-börserna i går
S&P 500: +1,7 %
Nasdaq: −1,7 %
Dow Jones: +1,6 % Nyheten du läste här kommer från Omni Ekonomi, som är Omnis systerapp för affärsläsare. Omni Ekonomi ger Sveriges bästa bevakning av börs-, bolags- och marknadsnyheter. Omnis läsare erbjuds nu att läsa Omni Ekonomi gratis hela hösten (två månader, värde 318 kronor). Erbjudandet är helt utan förpliktelser, det blir ingen automatisk förlängning och du behöver inte ange något kreditkortsnummer. Erbjudandet gäller endast dig som inte har nyttjat prova-på-erbjudande från Omni Ekonomi tidigare.