Så här gör du en systembred sökning på en Samsung Galaxy-telefon

0
58
Karlis Dambrans/Shutterstock.com < /figure>

IPhone har en praktisk funktion som kallas “ Spotlight ” som hjälper dig att söka efter allt på din telefon. Samsung Galaxy -telefoner har en liknande funktion som du kanske inte känner till. Vi visar dig hur du använder den.

Tanken bakom “ Spotlight ” och Samsungs systemomfattande sökfunktion är att kunna hitta en mängd saker på din enhet allt från ett ställe. Det inkluderar appar, kontakter, inställningar, mappar och mer. Det är ett enkelt sätt att hitta något utan att hoppa genom appar och menyer.

RELATERAT: Så här använder du Spotlight Search på din iPhone eller iPad

Samsung gör det superenkelt att utföra en systemomfattande sökning var som helst. Svep bara upp från botten av skärmen och håll ned en sekund för att få fram de senaste apparna. Om du använder navigering med tre knappar trycker du på knappen senaste appar.

Du ser en sökfält högst upp på skärmen ovanför de senaste apparna. Skriv det du letar efter i den här fältet.

Annons

Resultaten börjar visas nedanför. Fortsätt skriva tills du hittar det du letar efter. Resultaten är indelade i sektioner. för appar, inställningar, genvägar, sökningar och mer. Rulla nedåt för fler resultat.

Det ’ s egentligen allt som finns. Du kan komma åt den här sökfältet när som helst genom att öppna skärmen för de senaste apparna. Det är alltid där för att hjälpa dig att hitta något snabbt. Android har inte den här funktionen inbyggd, men det är trevligt att Samsung har lagt till den på Galaxy-enheter.

RELATERAD När kommer Android att få en iPhone-Style System-Wide Search? LÄS NÄSTA

  • & rsaquo; Så här aktiverar du en privat session i Spotify
  • & rsaquo; Google Pixel 6 -evenemang: Hur man tittar och vad man kan förvänta sig
  • & rsaquo; Så här ser du vilken data Twitter har på dig
  • & rsaquo; Så här styr du ditt smarta hem från Samsung Snabbinställningar
  • & rsaquo; Så här återställer du Microsoft OneDrive i Windows 10 för att åtgärda synkroniseringsproblem