Migrerande personalas bekymmer tas upp: Senior J&K officer

0
154

Kashmiri Pandit-familjer återvänder till ett migrantläger i Jammu på lördag. (Foto: PTI)

Efter de nyligen riktade morden på minoriteter av militanter i dalen, gick Kashmirs divisionskommissionär K Pandurang Pole in på onsdagen för att ta itu med farhågor från migrerande statsanställda och försäkra dem om säkerhet.

Efter att ha besökt transitboenden för de migrerande anställda, sade Pole till Indian Express att några av dem hade väckt oro som “har noterats”.

På onsdagen rapporterade Indian Express att divisionskommissionären hade , den 9 oktober, uppmanade biträdande kommissionärer i alla tio distrikten i Kashmir att se till att migrerande anställda inte behöver lämna dalen och att “den som kommer att vara frånvarande ska hanteras enligt tjänsteföreskrifterna”.

https://images.indianexpress.com 2020/08/1×1.png

Pole tillskrev anvisningarna med avseende på närvaro av anställda och i protokollet från mötet till ett “skrivfel”, som angav att syftet var säkerhet och inte straffåtgärd.

Läs | Topp JeM -militant dödad i skottlossning i södra Kashmir

”Huvudfokus för protokollet från det mötet ligger på säkerheten för de anställda, men när det gäller anställdas närvaro är det knappast några som har lämnat. De svårigheter som de har uttryckt tas upp, säger han. ”De flesta migrerande anställda går på arbete. Några kan vara lediga på grund av festligheterna [Navratri] och några andra åker till Jammu vid den här tiden för att lämna familjer och äldre när vintern närmar sig här. ”

Top News Just Now

  • CSK vinner fjärde IPL -titeln när de besegrar KKR med 27 körningar
  • Hemligheten med Dhonis framgång: Enkelhet och tydlighet
  • Lynch lämnar Singhu -gränsen på kanten: “Det var uppståndelse … då såg vi kroppen”

Klicka här för mer

Enligt regeringens uppskattningar är 3841 migrerande anställda för närvarande utstationerade i Kashmir.

Men oro kvarstår hos flera statligt anställda, som åkte till Jammu efter de riktade morden, efter att ha återvänt till dalen.

Många är rädda för att riskera sina liv genom att återvända till jobbet i dalen.

”Jag hade planerat att ta ledigt bara för Diwali. Rädslan för otillräcklig säkerhet efter morden på minoriteter fick mig att lämna Kashmir bråttom. Det är inte som att vi undviker arbete men administrationen och regeringen har inte gjort några konkreta säkerhetsarrangemang för återvändande, säger en Kashmiri Pandit -anställd på utbildningsavdelningen, som inte ville bli namngiven.

Även om den senaste ordern har gett upphov till farhågor om säkerhet, sa flera anställda, särskilt de i lägre led, om de vidtar åtgärder mot dem, de måste välja mellan att sluta jobbet eller återvända med en konstant rädsla för livet.

Previous articleI Bastar protesterar tribaler om att göra gram panchayats till nagar panchayats
Next article10 domare utses till Telangana, Orissa HC