Lakhimpur Kheri -vold er “fordømmelig”, men snakk om alle slike hendelser “likt”: Nirmala Sitharaman

0
56

Under en protest i Lakhimpur Kheri

​​ Lakhimpur Kheri-volden, der fire bønder ble drept, er “ absolutt fordømmelig, ” Finansminister Nirmala Sitharaman sa tirsdag. Imidlertid sa Sitharaman også at det er slike ting som skjer i andre deler av India likt, som bør tas opp når de skjer og ikke når det passer andre ” fordi det er en BJP -regjering i Uttar Pradesh.

Sitharaman, som er på et offisielt besøk i USA, svarte på et spørsmål under en samtale på Harvard Kennedy School tirsdag om drapet på fire bønder i Lakhimpur Kheri og arrestasjonen av Ashish Mishra, sønn av unionens utenriksminister for hjemmet. Ajay Mishra.

Sitharaman ble spurt om hvorfor det ikke er noe ord om dette fra statsministeren, seniorministre og hvorfor det er en “ defensiv reaksjon ” når noen stiller spørsmål om slike ting.

https://images.indianexpress.com 2020/08/1×1.png

&#8220 ; Nei, absolutt ikke … Det er hyggelig av deg å ha fått med deg den ene hendelsen som er absolutt fordømmelig, det sier vi alle. På samme måte er det tilfeller som skjer andre steder, er min bekymring, ” sa hun.

“ Og det er ikke defensivt for partiet mitt eller min statsminister. Det er defensivt for India. Jeg vil snakke for India, jeg vil snakke for rettferdighet for de fattige. Jeg vil ikke bli hånet. Og hvis det håner, vil jeg være defensiv for å stå opp og si ‘ Beklager, la oss snakke om fakta &#8217 ;. Det er mitt svar for deg, ” Sitharaman la videre til.

Toppnyheter akkurat nå

Klikk her for mer

Sitharaman oppga at India har problemer som skjer i forskjellige deler av landet, og oppfordret folk til å snakke om dem alle likt. ” ” Jeg vil at du og mange andre, inkludert Dr. Amartya Sen, som alle kjenner India, skal heve det hver gang det skjer, ikke bare heve det når det passer oss fordi det er en stat hvor BJP har makten , er en av min kabinettkollegaes sønn trolig i trøbbel, og antar også at det faktisk er dem som gjorde det og ikke noen andre. På grunn av rettferdighet vil også ha en fullstendig forespørsel for å etablere den, ” sa hun.

3. oktober kjørte en konvoi med tre kjøretøyer gjennom en mengde protesterende bønder i Tikonia, Lakhimpur Kheri -distriktet i Uttar Pradesh. En av bilene tilhørte unionsminister Ajay Mishra, og sønnen Ashish skal ha sittet bak rattet. Fire bønder ble drept i hendelsen, mens fire andre, inkludert ministerens sjåfør, to BJP -arbeidere og en journalist, døde i påfølgende protester. Mens Ajay Mishra har fastholdt at sønnen ikke var til stede på ulykkesstedet, ble Ashish arrestert sist lørdag og har vært i politiets varetekt.

tregården lover som tusenvis av bønder protesterer mot, sa Sitharaman at lovgivningen ble brakt inn av regjeringen etter diskusjoner fra forskjellige parlamentariske komiteer i over et tiår.

“ Da gårdslovene ble brakt inn i Lok Sabha, var det en forseggjort diskusjon, og landbruksministeren svarte også. Det var først når det gjaldt Rajya Sabha, det var mye støy og forstyrrelser, ” la hun til.

Sitharamn sa videre at regjeringen har sagt at den er villig til å snakke med demonstrantene og ha engasjert seg med dem.

“ Regjeringen har spurt poengtert hva som er det ene aspektet i en av de tre lovene som demonstrantene protesterer mot, ” hun sa. “ Vi er villige til å snakke om det, fortell oss det ene aspektet i en av de tre lovene. Hittil har vi ikke hatt et bestemt aspekt som det blir satt spørsmålstegn ved. Og derfor er demonstrantene ikke sikre på hvilken poengsum de protesterer, hva er det de protesterer mot. ”

(Med innspill fra PTI)

📣 Indian Express er nå på Telegram. Klikk her for å bli med i kanalen vår (@indianexpress) og hold deg oppdatert med de siste overskriftene

Last ned Indian Express -appen for alle de siste India News.

  • Indian Express-nettstedet har vært vurdert GRØNN for sin troverdighet og troverdighet av Newsguard, en global tjeneste som vurderer nyhetskilder for sine journalistiske standarder.

© IE Online Media Services Pvt Ltd.