Lakhimpur Kheri: Kongressledere møter president Kovind, krever oppsigelse av MoS Ajay Mishra, rettssak

0
75

En delegasjon av kongressledere inkludert Mallikarjun Kharge, AK Antony, Ghulam Nabi Azad, Rahul Gandhi og Priyanka Gandhi Vadra møtte president Kovind på Rashtrapati Bhavan onsdag. (ANI)

I et forsøk på å holde vold og drap i Lakhimpur Kheri politisk levende, møtte en delegasjon på høyt nivå kongressledere onsdag møtt president Ram Nath Kovind og oppfordret ham til å si opp unionens utenriksminister for innenrikssaker Ajay Mishra Teni, hvis sønn Ashish Mishra ble arrestert, og til å direkte opprette en uavhengig rettslig etterforskning av en kommisjon bestående av to sittende dommere i Høyesterett i India eller en høyesterett .

Seniorkongressledere Rahul Gandhi, opposisjonsleder i Rajya Sabha Mallikarjun Kharge, AK Antony, Ghulam Nabi Azad og Priyanka Gandhi Vadra fortalte presidenten at det “utilgivelige og nådeløse drapet på bønder i Lakhimpur Kheri” har “gjort sjelen i India”.

Les også | Lakhimpur Kheri -vold er “fordømmelig”, men snakk om alle slike hendelser like mye: Nirmala Sitharaman

“Denne bevisste drapshandlingen, på høylys dag etterfulgt av de dristige reaksjonene fra staten og sentrale myndigheter, har fullstendig ødelagt folks tro på dem som har til oppgave å bringe disse gjerningsmennene for retten,” sa de i et notat som ble sendt til presidenten. < /p>https://images.indianexpress.com 2020/08/1×1.png

Med henvisning til de pågående protestene fra bondegrupper i utkanten av Delhi mot de tre omstridte gårdslovene, sa kongresslederne til presidenten at “Modi -regjeringen har nektet å gi opp eller ha en meningsfull samtale med dem (bøndene). Retningslinjene deres ser ut til å være “trette & amp; pensjonere ”Anndatas, en strategi dømt til å mislykkes.”

“I denne sammenhengen er det viktig å merke seg at den 27. september 2021, dagen for Bharat Bandh som ble kalt av protesterende bønder mot de tre svarte lovene, Ajay Mishra Teni, MoS Home Affairs, åpent truet de opphissende bønder i en offentlig funksjon. og til og med skryte av sine tvilsomme antecedenter. Videoen av talen hans har blitt spilt på forskjellige offentlige plattformer og er tilgjengelig i allmennheten. Hvordan kan rettferdighet skje når den opprinnelige provokasjonen kom fra Union MoS Home Affairs selv? ” notatet sa.

Toppnyheter akkurat nå

Klikk her for mer

“Deretter, den 3. oktober, da bønder gjennomførte sine fredelige protester, slo en kavalkade av kjøretøyer (hvor to av bilene eies av ministeren og hans familie) ned fire bønder (og en journalist) bakfra. Det var en av de mest grusomme og overlagt overgrepene mot skjellende drap som noen gang er sett og fanget på kamera. Flere øyenvitner har bekreftet at ministerens sønn, Ashish Mishra, satt i bilen. …., ”Sa notatet.

< /p>

Kongresslederne lurte på “hvilken polititjenestemann som ville tørre å etterforske sønnen til Union MoS Home Affairs med faren som inntar en posisjon med så stor innflytelse og som nyter fortsatte anbefalinger fra både sentrale og statlige myndigheter. ”

“Under disse vanskelige omstendighetene oppfordrer vi deg som forvalter av vår grunnlov og det moralske kompasset til denne regjeringen til umiddelbart å si opp Union MOS innenrikssaker Ajay Mishra Teni og til å lede en uavhengig rettslig etterforskning av en kommisjon bestående av to sittende dommere i Høyesterett i India eller Høyesterett, ”heter det.

📣 Indian Express er nå på Telegram. Klikk her for å bli med i kanalen vår (@indianexpress) og hold deg oppdatert med de siste overskriftene

Last ned Indian Express -appen for alle de siste India News.

  • Indian Express-nettstedet har vært vurdert GRØNN for sin troverdighet og troverdighet av Newsguard, en global tjeneste som vurderer nyhetskilder for sine journalistiske standarder.