Kortfilm om kläder under Durga Puja köper hjärtan i Agartala

0
63

En tröskel från Pujor Jama.

Förutom att vara en religiös ritual är Durga Puja en symbol för nyhet för alla, inklusive nya kläder för Puja. Baserat på detta tema har en ung animatör och designer gjort en kortfilm som tar ögonen på en OTT-plattform.

Inte så unik men en välbehövlig historia, 'Pujor Jama' (kläder för Puja) är en 30-minuters kortfilm regisserad av Samarpan Bhattacharjee, 28. Filmen är skriven, producerad och regisserad av en grupp unga pojkar och flickor.

Historien kretsar kring Tubai, en pojke från en missgynnade familj . ”Berättelsen är inte unik eftersom missgynnade barn finns överallt att se. Men det är det som skiljer det från, säger Bhattacharjee.

https://images.indianexpress.com 2020/08/1×1.png Filmen är tillgänglig på ABC Talkies och kostar $ 58.

Bhattacharjee har tidigare arbetat i Kolkata och återvände för ett år sedan till Agartala. Han har drivit kampanjer på sociala medier om den lokala kulturen i Tripura och engagerat sig i att producera egna och kommersiella annonser, animationsproduktioner etc.

Sam, som han med kärlek kallas, sa att han försöker göra kortfilmer till en bransch med hjälp av OTT -plattformar.

”Jag har arbetat med några animationer och designat företag och har tränat i Kolkata. Jag känner mig i Tripura, marknaden är lite långsam. Men då tar det fart. En bra sak är att jag hittar mer samarbete än konkurrens här. Det är ett litet ställe och alla känner alla och det finns mycket hjälp på jour, säger han.

Om varför historien kommer att vara vettig för alla, sa Bhattacharjee till indianexpress.com, ”Jag känner de små svårigheter som vi möter varje dag, de underrepresenterade känslorna är det vi ville visa i vår produktion. Och dessa känslor är så undervärderade. Det är trots allt vad festligheter handlar om. ”

Filmen är tillgänglig på ABC Talkies och kostar 58 kronor. Filmen får bra tittartillstånd enligt produktionsteamet men de första rapporterna kommer nästa månad.

Produktionsteamet har Rahul Acharjee, en ung lokal entreprenör och affärsman som producerar filmen med Ganak Debbarma som fotografisk regissör. Ganak och Sanjoy Debnath har också tagit hand om filmens film medan Ridhik Shil, en ung skådespelare, som spelar Tubais huvudroll, Payel Das, som spelar Tubais mamma, Soura Pratim Sharma, som spelas i rollen som Abdul Chacha och andra som Ongker Bhowmik, Chayanika Talapatra var alla auditionerade lokalt. De flesta av skådespelarna valdes genom en appell på sociala medier och betalades till skådespelare.

Sam arbetar nu med ett andra projekt som sannolikt kommer att tas i produktion i december i år.

📣 Indian Express finns nu på Telegram. Klicka här för att gå med i vår kanal (@indianexpress) och hålla dig uppdaterad med de senaste rubrikerna

För alla de senaste nyheterna i Nordostindien, ladda ner Indian Express -appen.

  • Indian Express-webbplatsen har fått gröna betyg för sin trovärdighet och trovärdighet av Newsguard, en global tjänst som rankar nyhetskällor för sina journalistiska standarder.

© IE Online Media Services Pvt Ltd