I Bastar protesterar tribaler om att göra gram panchayats till nagar panchayats

0
109

Demonstranterna mötte onsdag guvernör Anusuia Uikey. ”Guvernören berättade att hon redan hade skrivit till regeringen, & quot; Sa Markam. (Bild för representativt syfte)

Människor från stamgemenskaper från 12 byar i Chhattisgarhs Bastar -region marscherade till delstatens huvudstad Raipur på onsdagen för att registrera sin protest mot att omvandla sina gram panchayats till nagar panchayats.

Över 200 personer har bestämt sig för att stanna kvar i Raipur tills regeringen tar hänsyn till deras krav, sa de. Shivram Markam sa att han började marschera mot Raipur den 3 oktober, utan att veta när han skulle återvända. ”Vi har kommit med ransoner och redskap. Vi kommer att sitta här tills regeringen ändrar status för vår by till gram panchayat, säger han.

Demonstranterna sa att omvandling av gram panchayats till nagar panchayats hindrar de grundläggande rättigheterna för dem som bor i dessa regioner. “Fördelarna med MNREGA och andra statliga system kommer inte att vara tillgängliga för oss under nagar panchayat. Även beskattning och andra avgifter skulle förändras, säger Domay Maurya, ordförande för Bastar Nagar panchayat. ”Vi är bosatta i femte schemalagda områden – utan vårt samtycke omvandlas vårt landsbygd till ett stadsområde.”

Demonstranterna mötte onsdag guvernör Anusuia Uikey. ”Guvernören berättade att hon redan hade skrivit till regeringen, ” Markam sa.

📣 Indian Express finns nu på Telegram. Klicka här för att gå med i vår kanal (@indianexpress) och hålla dig uppdaterad med de senaste rubrikerna

Ladda ner Indian Express -appen för alla de senaste India News.

  • Indian Express-webbplatsen har betygsatt GRÖN för sin trovärdighet och trovärdighet av Newsguard, en global tjänst som rankar nyhetskällor för sina journalistiska standarder.

© The Indian Express (P ) Ltd.